VIDEO Au fost 3 elevi eliminați din examenul de Matematică la Evaluarea Națională, la care au participat 123.523 de copii, anunță ministrul Educației

Sursă foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto

Au fost doar 3 elevi eliminați din examenul de Matematică la Evaluarea Națională, la care au participat 123.523 de copii, anunță ministrul Educației după ședința de Guvern de joi.

„Nu au fost, din fericire, incidente majore. A fost doar 3 elevi eliminați din examenul de Matematică astăzi la Evaluarea Națională. Am fost împreună cu toată Comisia Națională de la 4 dimineața în Ministerul Educației pentru extragerea variantei, pentru asigurarea tuturor condițiilor de confidențialitate. A se vedea incidentele de luni în care au fost 3 cazuri în care au apărut în presă variantele de subiecte înainte ca ele să poată fi făcute publice, astăzi nu s-a mai întâmplat acest lucru. Am verificat formularea subiectelor, am verificat baremul, toate lucrurile au fost în ordine. Au fost doar 3 elevi eliminați. 123.523 de elevi au fost prezenți la examenul de matematică astăzi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că la Evaluarea Națională au fost înscriși automat de către școli 131.177 de elevi, potrivit Ministerului Educației.

Sursă foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto

Exit mobile version