VIDEO Cu ce se mândresc universitățile românești în fața studenților străini: Promovare cu promisiuni de “educație de vârf, creștere personală, costuri mici și experiență de milioane”, în facultăți precum cea unde a învățat Kovesi / Plus “unele” apariții în rankinguri internaționale

Foto: Captură Youtube

Studenții internaționali sunt ademeniți către universitățile românești printr-un clip de promovare, lansat miercuri, ce promite studii la facultăți precum cea unde a învățat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, acces la piața muncii, prețuri mici – precum biletele de tren la jumătate de preț – și experiențe turistice. Deși este pandemie, clipul vizează perioada post-Covid și mai promite festivaluri, viață de noapte bogată și alte experiențe turistice. Lucrurile care însoțesc viața academică domină în acest spot, unde educația este prezentată a fi “de vârf”, fără a se preciza situația universităților locale în topurile internaționale.

Spotul susține că “nu există nicio altă țară în Europa care să ofere o experiență mai bogată când vine vorba despre studii academice, explorarea naturii și evenimentele culturale, toate în același timp!“. Studenților internaționali care vin în România li se promite să aibă parte de “educație de vârf, creștere personală, costuri mici și experiență de milioane”.

Spotul, disponibil pe Youtube și pe pagina de Facebook a StudyinRomania, va fi promovat într-o formă mai scurtă – fără buget media, doar ca mesaj de interes public – pe canalele românești care transmit către străinătate, dar și prin alte instituții, cum ar putea fi unele ambasade, după cum a spus pentru Edupedu.ro directorul UEFISCDI, Adrian Curaj. 

Acesta a precizat că ideea spotului este că studiile în România “nu înseamnă doar a învăța în România – oamenii învață, dar și trăiesc și muncesc aici” în timpul studiilor.

Ce înseamnă aceasta, în economia spotului?

Dintr-un total de 4 minute, despre oferta și oportunitățile de învățare oferite de universități se vorbește doar 1 minut și 10 secunde. 

Performanțele și oferta educațională sunt prezentate în termeni generali, iar prezența în rankingurile internaționale, care nu este un element forte, este menționată doar tangențial, când se menționează acces la “universități de vârf, echipate cu tehnologie de ultimă oră, unele dintre ele incluse în prestigioase rankinguri internaționale”.

Foto: Captură Youtube / Secvența din clipul de promovare a universităților românești

Exit mobile version