Efectele inflației: Fenomenul tinerilor care locuiesc cu părinții se va adânci, din cauza creșterii costului vieții, estimează Valentina Ciobanu (Consiliul Tineretului din România) / Țara noastră are cea mai mare diferență din UE între vârsta la care femeile și bărbații părăsesc casa părintească

Foto: INQUAM Photos - Alberto Groșescu

Fenomenul celor care locuiesc cu părinții se va adânci, din cauza creșterii costului vieții, ceea ce are efecte negative asupra dezvoltării acestora, a declarat Valentina Ciobanu, director de politici publice la Consiliul Tineretului din România, într-o dezbatere organizată de G4Media/ENTR despre efectele inflației asupra tinerilor.

„Cu siguranță se va amplifica și mai tare fenomenul tinerilor care locuiesc cu părinții, pentru că având în vedere acele costuri esențiale – pentru hrană, pentru transport etc. – tinerii preferă să economisească de acolo de unde pot, dacă pot rămâne în zona în care locuiesc cu părinții și nu sunt nevoiți să se mute în alt oraș pentru serviciu”, a afirmat Valentina Ciobanu.

Aceasta a explicat că tinerii vor alege să nu mai plătească chirie sau ipotecă, pentru că în general ei lucrează pe salarii modeste, fiind dificil să concurezi pe piața muncii când nu ai experiență. „Tinerii vor alege să economisească de unde pot și de unde pot pentru mulți tineri este locuința”, a subliniat aceasta.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version