VIDEO Eleva obligată să se descalțe la Bacalaureat „avea niște mini-cărți legate de pantofi” și nu fost pusă să se descalțe, ci „a decis de bunăvoie”, spune secretarul de stat Lixandru, din Ministerul Educației

Foto: captura transmisie USR

Eleva de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, obligată să se descalțe la proba de Limba și literatura română de la bacalaureat 2023, ar fi decis „de bunăvoie” să facă acest gest, după ce comisia a constatat că „avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi”, a declarat președintele Comisiei Naționale de organizare a examenelor, Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Acesta a spus în Senat, la audierea din comisia pentru învățământ, că fata nu a fost percheziționată.

„A fost o situație în care… cu o elevă care avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi. Dar nu a fost percheziție, ci de bunăvoie a decis să se descalțe și să susțină examenul”, a declarat Florian Lixandru la audierile din Senat.

Declarațiile secretarului de stat Lixandru pot fi văzute în video de mai jos:

Declarația a fost semnalată pe Facebook de secretarul general al Federației părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL), Andra Berceanu.

Un elev a declarat la ieșirea de la proba de Limba română, luni, pe 26 iunie, că „a fost o elevă care a fost obligată să se descalţe pentru că a venit cu o pereche de încălţări cu inscripţii din fabrică în engleză şi a fost considerat că poate este o sursă de inspiraţie şi a fost obligată să susţină examenul desculţă,” conform stirileprotv.ro.

Lixandru a mai anunțat azi o “îmbunătățire” a tuturor procedurilor care țin de elaborarea subiectelor pentru examenul de Bacalaureat. Acesta a spus că nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale dau și meditații.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version