VIDEO Profesorii suplinitori din București, ținuți ore în șir pe scările inspectoratului școlar pentru a intra la ședințele de repartizare pe posturi. Accesul la grupuri sanitare, separat de cel pentru angajații ISMB

Foto: colaj Edupedu.ro

Imagini incredibile de la Inspectoratul Școlar București (ISMB) unde profesorii care au venit marți, 22 august, la ședințele de repartizare pe posturile de suplinitori au avut de așteptat ore în șir pe scările din clădirea instituției. În fotografiile primite de Edupedu.ro de la profesori cititori se observă cum unii stau în curte în soare și alții – așezați pe treptele dintr-o clădire a ISMB, la 7 ore de când au început repartițiile.

„Scările de la Inspectorat sunt pline cu oameni veniți de dimineață”, ne scrie un profesor cititor. „Abia dacă sunt la jumătate”, spune un altul, care a așteptat la coadă de la ora 10.

Profesorii suplinitori veniți la ședințe pot folosi toaletele dintr-o altă clădire decât cea în care sunt toaletele folosite de angajații Inspectoratului Școlar București, semnalează aceștia, după cum au fost îndrumați de aceștia acolo. Într-o filmare de la toalete se arată că una din băi nu se poate folosi pentru că ușa este atât de lată încât nu se poate închide după ce un om intră în toaletă. „Păcat (sau mai bine) că nu pot filma mirosul”, ne transmite o profesoară cititoare.

VIDEO Coada de la ISMB pentru repartizarea suplinitorilor:
https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/08/coada-sedinta-repartizare-ISMB-22-08-1.mp4

Amintim că în ședințele de repartizare din 22-23 august se repartizează posturi de suplinire. În cele două zile sunt vizați candidații care au obținut note sub 7 la Titularizare 2023, candidați cu note peste 7 din ultimii 6 ani (2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017), candidații cu note sub 7 din ultimii 3 ani (2022, 2021, 2020), candidați pe a doua specializare, conform metodologiei.

VIDEO Toaletele puse la dispoziția profesorilor veniți la ședințe:
https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/08/toalete-ISMB-sedinta-repartizare-suplinitori-22-08.mp4
Foto: Edupedu.ro

O altă toaletă pentru profesori este cu clanța ruptă și lipsită de lumină.

Foto: Edupedu.ro

Potrivit surselor Edupedu.ro, situația nu este singulară. Mai mulți profesori care se prezintă anual la astfel de ședințe susțin că sunt nevoiți să aștepte deseori câte o zi întreagă până le vine rândul să aleagă un post și că situația cozilor nu s-a îmbunătățit în timp.

Exit mobile version