VIDEO Profesorii suplinitori din București, ținuți ore în șir pe scările inspectoratului școlar pentru a intra la ședințele de repartizare pe posturi. Accesul la grupuri sanitare, separat de cel pentru angajații ISMB

8.552 de vizualizări
Foto: colaj Edupedu.ro
Imagini incredibile de la Inspectoratul Școlar București (ISMB) unde profesorii care au venit marți, 22 august, la ședințele de repartizare pe posturile de suplinitori au avut de așteptat ore în șir pe scările din clădirea instituției. În fotografiile primite de Edupedu.ro de la profesori cititori se observă cum unii stau în curte în soare și alții – așezați pe treptele dintr-o clădire a ISMB, la 7 ore de când au început repartițiile.

„Scările de la Inspectorat sunt pline cu oameni veniți de dimineață”, ne scrie un profesor cititor. „Abia dacă sunt la jumătate”, spune un altul, care a așteptat la coadă de la ora 10.

Profesorii suplinitori veniți la ședințe pot folosi toaletele dintr-o altă clădire decât cea în care sunt toaletele folosite de angajații Inspectoratului Școlar București, semnalează aceștia, după cum au fost îndrumați de aceștia acolo. Într-o filmare de la toalete se arată că una din băi nu se poate folosi pentru că ușa este atât de lată încât nu se poate închide după ce un om intră în toaletă. „Păcat (sau mai bine) că nu pot filma mirosul”, ne transmite o profesoară cititoare.

VIDEO Coada de la ISMB pentru repartizarea suplinitorilor:

Amintim că în ședințele de repartizare din 22-23 august se repartizează posturi de suplinire. În cele două zile sunt vizați candidații care au obținut note sub 7 la Titularizare 2023, candidați cu note peste 7 din ultimii 6 ani (2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017), candidații cu note sub 7 din ultimii 3 ani (2022, 2021, 2020), candidați pe a doua specializare, conform metodologiei.

VIDEO Toaletele puse la dispoziția profesorilor veniți la ședințe:
Foto: Edupedu.ro

O altă toaletă pentru profesori este cu clanța ruptă și lipsită de lumină.

Foto: Edupedu.ro

Potrivit surselor Edupedu.ro, situația nu este singulară. Mai mulți profesori care se prezintă anual la astfel de ședințe susțin că sunt nevoiți să aștepte deseori câte o zi întreagă până le vine rândul să aleagă un post și că situația cozilor nu s-a îmbunătățit în timp.


15 comments
  1. depinde. in sectorul 6 a fost totul decent, aer condiționat, wc la discreție, curat, respect din partea dl inspector care trata tinerii că pe niște prieteni și îi felicita pt rezultatele obținute, o nota pozitivă.
    oamenii trebuie sa se prezinte la ședințe la ora stabilită.

  2. Suplinitori care nu au reușit sa ia nota 7 nu au ce cauta. Ei ne educa copiii? Cei cu note de 2 și 3. Rușine! Unii sunt niște analfabeți, ajung sa fie corectați de copii în clasă. Sa dispară! Au vrut salarii mari și au tot felul de avantaje dar calitatea învățământului scade de la an la an. Se mândresc la final de an cu rezultatele copiilor, dar pe cheltuiala părinților care dau bani grei la meditații pentru a-i tine pe copiii la standardele cerute. O programa stufoasa și de la școală nu rămân cu nimic. S-au modernizat, le dau proiecte de făcut sa le pună note și s-au spălat pe mâini. Timpul trece, leafa merge. Asta este din păcate învățământul din România. Excepția o face un număr limitat de profesori, dar nu cei care nu sunt în stare sa se titularizeze.

  3. Nu as vrea sa fiu rautacios, dar cine nu se titularizeaza in cel mult 10 ani sau vine in sistem dupa varsta de 30 ani ar trebui zburati.

    Inteleg ca esti debutant si suplinitor vreo 2-3 ani la inceput, dar nu vad nici o scuza la peste 30 de ani sa nu fi titular. Si sa nu mai credem ineptiile alea cu “pasiunea de a preda”, cine e pasionat si bun se poate titulariza, cine nu evident nu e bun si ar trebui sa-si caute altceva.

    Este o bataie de joc chestia asta cu suplinirea, o bataie de joc la adresa elevilor parintilor si chiar a celor care accepta sa fie injositi astfel.

    Nu va pune nimeni sa cersiti daca nu va place. Cersiti in alta parte poate iese mai mult.

    Normal ca dai ca director si inspector de specialitate plata cu ora la oamenii titulari fie ei si necalificati pe acele ore, ptr ca e o intreaga golgota sa tot schimbi oamenii in scoala anual si sa tot aduci la unele materii oameni din alte parti. Nici parintii nu agreeaza sa tot se schimbe cadrele cu tot felul de suplinitori. Inspectii de angajre concursuri contracte fise ale postului sunt doar cateva dintre sutele de dcoumente care trebuie facute ptr doar un singur om nou in scoala care nu e titular si chiar daca vine ptr doar o singura ora.

    Partea asta cu suplinirea ar trebui desfintata, ar trebui sa existe cel mult 0,5% suplinitori in tot sistemul, nu 40% ca acum. Dar asta tine de o intreaga politica de la nivel inalt care evident doreste sa toace bani.

    1. Vai, ce ma emotionez. Preacinstitii directori si inspectori tremura de grija scolilor si a elevilor!
      Mi-e sila!
      Traim in tara in care fiecare e pe cont propriu!
      Cazul tinerilor omorati de soferul drogat pe litoral!
      Cazurile teribile din spitale!
      Cum de avem drogati care omoara dar in scoli nu se face nimic? Totul se acopera in hartii goale! Un elev drogat nu poate fi dus la consiliere daca el si parintii lui nu sunt de acord! Dar se va face o hartie si totul e bine!
      La fel si pentru plata cu ora! Directorii angajeaza oameni care nu au calificare si nu au dovedit capacitatea de a ocupa un post, daca respectivii au ”ce le trebuie”, recomandarea politica pila sau ”stimulentul” corespunzator!
      Daca ne pitim printre portite lasate intentionat in diversele legi, se va alege praful de tot!

      1. Cata vreme “balta are pesthe” nu vor face nimic si vor profita maxim.
        Cu cat mai multi suplinitori cu atat mai multi titulari vor numara hartii din mai multe dosare vor supraveghea vor face subiecte vor corecta si vor bifa activittatile si lua banutzi bine veniti acum la final de concediu.

        Cunosc suplinitori smecheri ajunsi chiar prin comisii de interviuri la suplinire si de corectura la suplinire. Ptr ca erau foarte multi suplinitori si nu mai aveau oameni detsui sa faca formalitatile astea din toamna.

        Suplinitorii sunt si masa de manevra foarte eficienta, ai suplinitori 30% in scoala si aia nu fac greva si hopa se anuleaza greva si cererile. practic nucleul de mafioti (ca la unii e asa) poate sa faca cum vrea tot felul de chestii ilegale.

        Ia sa nu se mai duca la suplinire milogii astia si sa vezi ce incep sa tremure ministra si toti sefii ca nu au cadre si ca le bat parintii in masa ca isi muta copiii la scolile private sau si-i iau in strainatate sau chiar nu-i mai dau la scoala ca nu are rost. Va fi o rata de abandon uriasa pe la tara si pe la rromi si ii ia de gat aia din UE.

        Stiu scoli unde erau 2-3 titulari si atat, in rest numai suplinitori.

        Si sa vezi atuncea stimulente ca sa vina oamenii la catedra scazut dificultatea subiectelor redus dosarul si altele.

        Stiti cand facultatile necautate au inceput sa nu mai aibe studenti ce au facut, lafel imaginati-va ce ar face ministerul invatamantului daca nu ar mai avea profesori. Dar cata vreme iti vin acesti milogi si indura orice, (unii dau si atentii mite spagi ptr post) e normal sa continue la infinit. Si acum 15 ani era lafel, dosar cu aceleasi hartii chiar mai putine, stat la coada etc. Ei nu doar ca nu au redus acest fenomen, ba l-au si amplificat adaugand tot mai multe cerinte hartii si pasi de urmat.

        Eu zic ca acesti suplinitori si-o merita si sunt creatia MEN. Ei nu au demnitate, ei sunt aia obisnuiti sa stea in statie oricat, sa stea la usa directorului cu cutia cu bomboane, sa stea la somaj la coada, sa stea la bancomat la coada, sa stea la caziere la coada, sa stea la coada la granita, sa stea la coada la ieftinituri si promotii la magazin, sa doarma in remorca langa plantatie, sa dea mita si atentii oriunde.
        Sunt oameni cu un moral scazut, (desi unii sunt artogsi si certareti) sunt un exemplu prost ptr elevi si sunt si de fapt ineficienti la clasa si asta vad elevii, elevii simt oamenii cu moral slab, oamenii slabi oamenii injositi si cu timpul incep sa le faca si probleme.

        Am vazut zeci de suplinitori prin scoala, niste trecatori. Fie ca aveau 8 la examenul din vara si nu aveau post fie ca picau in toamna erau lafel de slabi si de dificili ptr ca viata lor si persoana lor era marcata de zeci de esecuri si zeci de pierderi.

  4. Oamenii angajați la plata cu ora sunt și mai mișto. Nu trebuie sa dea concurs… Așa își aduc unii directori oamenii de casa sau așa iau ore cu grămada anumiți oameni cu legături politice “corecte”. Am auzit de acest obicei că ar fi împământenit în școlile din Slatina.
    Directori cu concurs “sprijinit” politic, aduc oameni din afara tot pe acest criteriu. O fi bine așa?

  5. Parca nu puteau de atatia ani sa faca inscriere online sau pe email, ce rost au atatea dosare inutile cu zeci de hartii. Nu vedeti ca nu sunt in stare sa faca un site ca lumea nici macar pentru bucuresti.

  6. Lasă că se poate și altfel. Am auzit că la liceul economic din Slatina exista abonați la suplinire, care nu ajung la concurs sau sunt “ajutați”, oameni care sunt supuși și folosiți la nevoie.

  7. Cata injosire. Dupa ce ca sistemul refuza sa titularizeze cadrele ii mai si jigneste in halul asta.

    Fraieri cine se mai complica si injosesc astfel. Munca in strainatate fratilor si lasa-tii sa tina inspectorii cate 100 de ore pe saptamana pana nu mai pot impreuna cu pensionarii.

    Apoi se plang ca nu vin tinerii destepti la catedra. Au uitat ca tinerii sunt destepti si liberi.

  8. “Toaleta suplinitorilor” este altă expresie a umilinței de care au parte acești oameni..Ei au devenit imuni la mizeria ce li servește, nu mai văd disproporția între statutul lor de profesori și ceea ce li se oferă. Este tipul de comportament de apărare din spatele traumei care devine în puțin timp un examen de titularizare. Și aceștia nu sunt doar cei care au luat sub 7 ci și ceilalți, cu note peste 7.

    1. Cred ca nici greva nu au facut suplinitorii astia de frica.

      Cum sa te indemne sa urinezi in parc? sunt normali? sa le zica la elevi asta si si-o iau dupa ceafa apoi si de la parinti. te poate amenda primaria daca urinezi in loc public. Ce sunt? boschetari? nu le-a zis cumva sa si doarma in parc peste noapte?

      Sa vedeti cand s-or comasa ISJ-urile si vii de la 200-300 km sa stai la coada la sedinta publica.

      Nu filmeaza de frica inspectorului de la resurse umane? daca era domnul george simion sa vezi ce ti-i lua de gat si filma in direct. :))

      In concluzie, niste milogi, au si ei partea de vina ca se mai complica sa mai lucreze in invatamant netitulari.

  9. Acelasi scenariu degradant si la Ploiesti, la ISJPH, profesorii au fost indemnati sa urineze in parcul de langa ISJ. Dar aici nu filmeaza nimeni de frica inspectorului resurse umane, ala de are 7 locuri de munca si ia 7 salarii

  10. Normal, ăia care vin cu căciula în mână să caute de muncă nu se pot c*c* în același loc cu zeii care sunt inspectorii din ISJ-uri. Cum vă permiteți să credeți voi că plebea le ajunge măcar la genunchi inspectorilor, afară în tufă, scoți baluba și te…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like