VIDEO Ședința de la Cotroceni a început. Vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii și copiii, discutată în paralel cu alte măsuri

Ședință la Cotroceni / Foto: captură live YouTube

Întâlnirea de la palatul Cotroceni, pe tema măsurilor care ar putea fi luate pentru limitarea efectelor pandemiei a început. Școlile ar urma să se închidă pentru o perioadă de 2 săptămâni, potrivit informațiilor oferite de sursele Edupedu.ro.

UPDATE: Toți elevii vor avea vacanță de două săptămâni, a anunțat Klaus Iohannis.

La masa discuțiilor se poate vedea faptul că cei doi specialiști, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, și Adriana Pistol de la INSP, sunt așezați cel mai departe de Președinte. Premierul Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode sunt cel mai aproape.

Vacanța forțată de 2 săptămâni în care vor intra de luni toți elevii, de la grădiniță și până la liceu, și care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micșora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanțe forțate, iar semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie-început de februarie.

Măsurile au fost anunțate de Președintele Klaus Iohannis la finalul ședinței.

Inițial, informațiile obținute pe surse erau despre o vacanță de 2-3 săptămâni.

Exit mobile version