BREAKING Semestrul I se va prelungi până la finalul lunii ianuarie 2022. Cîmpeanu explică “de ce este preferabilă o vacanța suplimentară, fără a se micșora durata primului semestru”

54.055 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Vacanța forțată de 2 săptămâni în care vor intra de luni toți elevii, de la grădiniță și până la liceu, și care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micșora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanțe forțate, iar semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie – început de februarie.

UPDATE: Toți elevii vor avea vacanță de două săptămâni, a anunțat Klaus Iohannis.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru Edupedu.ro, că celor “care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micșora durata primului semestru, în loc de intrare în online (probabil aceiași care nu au auzit de importanța echității în educație) le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În București, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”.

Cum arată în prezent structura anului școlar 2021-2022 – nemodificată:
Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)
  • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
  • Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.
  • Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.
Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)
  • Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.
    • Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).
  • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
  • Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023
Informații de background

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru Edupedu.ro, cu două ore înainte de ședința care are loc la Palatul Cotroceni la ora 17:30, că “în situația în care se suspendă și alte activități, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”.

Întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministru la spus că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2 săptămâni.

Citește și:
BREAKING Ministrul Educației, despre eventuala închidere a tuturor școlilor, decisă azi la Cotroceni: Susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă / SURSE: Urmează o vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii și copiii de grădiniță


3 comments
  1. Cocotatul asta in scaunul de ministru, gaina asta infoiata spune acum de fapt de ce nu se poate face la noi scoala online ….de ce a trebuit sa stam in scoli supragalomerate pina la rate de infectare record, de ce a pus in pericol familii intregi …Pt ca gaina infoiata in loc sa asigure banalul internet tuturor scolilor si eventual niste traininguri pentru profesori facea turul televiziunilor batandu-se cu pumnul in piept ca o maimuta in calduri inca de asta primavara! Asa ministru…restul au fost numai minciuni goale, comparatii deplasate cu situatia tarilor civilizate care au tinut, dar in niciun caz pina la 17 la mie, scolile deschise praf in ochii prostilor pe banda scosi de scoala romaneasca …aia veche si clasica…

    1. Exact! Este incredibil unde a dus îngâmfarea și indolența autorităților! Sunt iresponsabili de-a dreptul! Trebuia instituită carantina națională o lună, arestarea celor care urlă pe străzi și împing oamenii la moarte. Acest ministru al educației este de groază!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru admiterea la Academia de Poliție 2023: Ce candidați se pot înscrie, fără să susțină probele scrise, pe locurile finanțate de la bugetul de stat – document

Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat de instituția de învățământ. Conform regulamentului,…
Vezi articolul

Rafila: Nu poți să spui „am învins pandemia” și ulterior să soliciți oamenilor să se vaccineze / Valul 4 va fi important ca impact asupra populației, măsurile au fost prea puțin consistente

Senatorul PSD Alexandru Rafila a declarat la B1TV că cifrele privind evoluția valului 4 au fost evaluate „optimist” acum câteva săptămâni, de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de…
Vezi articolul