Cursuri de vară gratuite în Statele Unite ale Americii pentru elevii de liceu. Înscrierile au loc până pe 20 februarie

5.305 vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Elevii de liceu pot participa la cursuri de vară gratuite în Statele Unite ale Americii, după cum anunță Biroul de Diplomație al Ambasadei S.U.A. Este vorba despre bursa Benjamin Franklin, având toate costurile plătite, potrivit unei adrese primite de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Termenul limită până la care elevii se pot înscrie este 20 februarie, ora 23:59.

Programul va avea o durată de o lună și se va desfășura în perioada 24 iunie-22 iulie 2023. Elevii vor putea învăța despre politicile publice, democrație, economie și dezvoltarea societății civile în SUA. Cursurile vor avea loc la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana.

Costurile vor fi acoperite pentru toate activitățile din SUA ale schimbului, inclusiv cheltuielile de călătorie în țară și internaționale. Se va selecta un candidat pentru fiecare țară. La nivel mondial vor fi selectați până la 45 de bursieri.

Condiții de participare

Elevii care doresc să se înscrie în acest concurs de selecție trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • au cetățenie română;
  • au minimum 16 ani și maximum 18 ani;
  • au un nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local după terminarea cursurilor Benjamin Franklin. 
Cum se face înscrierea

Dacă elevii nu primesc un formular de la școală, atunci trebuie să-l solicite la adresa de e-mail alexandrescui@state.gov. În cazul formularul nu este primit în termen de 24 de ore în zilele lucrătoare (luni-vineri), candidații trebuie să sune la 0040-721 288 797, între orele 10:00 – 16:00.

Termenul limită până la care elevii de liceu pot să trimită formularele completate este luni, 20 februarie 2023, ora 23:59.

Descrierea programului poate fi consultată mai jos:

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie are loc miercuri. Universitatea din București, gazdă a competiției, prezintă performanțele elevilor la olimpiadele din 2021

Proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată anul acesta în condiții extraordinare cauzate de pandemie, este organizată, miercuri, de Universitatea din București. Instituția de învățământ superior a marcat, marți,…
Vezi articolul

Ușă deschisă pentru aglomerarea claselor de elevi. Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu – proiect

Din anul școlar 2024-2025, școlile pot solicita inspectoratelor școlare, în situații excepționale, în baza unei justificări a consiliului de administrație, suplimentarea sau diminuarea cu 2 elevi sub efectivul minim sau…
Vezi articolul