VIDEO Spitalul de copii Gr. Alexandrescu, rămas cu o ambulanță veche, care s-a stricat. Campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unei ambulanțe noi

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

Cel mai mare spital de pediatrie din țară, spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, nu mai are nicio ambulanță complet funcțională. În momentul de față, din cinci ambulanțe vechi, patru urmează să fie casate, iar a cincea, care are în jur de 10 ani, necesită permanent reparații, a explicat pentru Edupedu.ro managerul spitalului, Alexandru Ulici.

„Ne dorim o salvare nouă, cea care ne rămâne acum este veche și s-a stricat, nu mai este așa cum ar trebui să fie, nu este la standarde, a trecut de perioada de garanție și e mai complicat cu reparatul. O ambulanță nouă cu tot echipamentul necesar costă în jur de 70.000 – 80.000 de euro”, a explicat managerul Alexandru Ulici.

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

ONG-ul Salvați Copiii a pornit o strângere de fonduri în acest sens pentru a-i ajuta pe medici să cumpere ambulanța care va salva vieți.

„Mulți dintre copiii care trebuie să primească îngrijiri medicale urgente sunt în risc să nu ajungă la tratament. Singura ambulanță a spitalului este defectă.
 
Cât costă viețile acestor copii? Iată: 77.290 de euro este costul pentru ca #Ambulanțapentruviață să ajungă la spital. Împreună, ne vom asigura că se poate”, este mesajul celor de la Salvați Copiii.

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

Exit mobile version