VIDEO Spitalul de copii Gr. Alexandrescu, rămas cu o ambulanță veche, care s-a stricat. Campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unei ambulanțe noi

1.784 de vizualizări
Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii
Cel mai mare spital de pediatrie din țară, spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, nu mai are nicio ambulanță complet funcțională. În momentul de față, din cinci ambulanțe vechi, patru urmează să fie casate, iar a cincea, care are în jur de 10 ani, necesită permanent reparații, a explicat pentru Edupedu.ro managerul spitalului, Alexandru Ulici.

„Ne dorim o salvare nouă, cea care ne rămâne acum este veche și s-a stricat, nu mai este așa cum ar trebui să fie, nu este la standarde, a trecut de perioada de garanție și e mai complicat cu reparatul. O ambulanță nouă cu tot echipamentul necesar costă în jur de 70.000 – 80.000 de euro”, a explicat managerul Alexandru Ulici.

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

ONG-ul Salvați Copiii a pornit o strângere de fonduri în acest sens pentru a-i ajuta pe medici să cumpere ambulanța care va salva vieți.

„Mulți dintre copiii care trebuie să primească îngrijiri medicale urgente sunt în risc să nu ajungă la tratament. Singura ambulanță a spitalului este defectă.
 
Cât costă viețile acestor copii? Iată: 77.290 de euro este costul pentru ca #Ambulanțapentruviață să ajungă la spital. Împreună, ne vom asigura că se poate”, este mesajul celor de la Salvați Copiii.

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii

Sursă foto: Captură Youtube/Salvati Copiii


2 comentarii
  1. Dacă fiecare părinte ar dona câte 1 leu (un singur leu, nu mai mult)… dar e de vină statul că nu ne dă salvări noi (deși noi nu plătim asigurări de sănătate pentru copii).

  2. Alooo,
    Domnu ministru Voiculescu, cu ego-ul cât china şi fără suflet,
    Matale nu ai copii, nu prea ştii ce înseamnă să aibă copilul convulsii, febră ori alt pocinog şi tu, ca părinte, să fii dispus să îți dai viața şi tot ce ai pentru a-ți salva copilul…Ce-ar fi să faci un pustiu de bine şi între două interviuri şi trei certuri telefonice cu vreun reporter incomod să dispui- te costă o semnătură- restul trebii o face armata de angajați din minister -înzestrarea spitalului cu vreo două ambulanțe? Trei? Poate negociezi cu nenea Arafat la un ceai şi îți cedează el de la IGSU, SMURD, etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul online de traduceri al Uniunii Europene, “Juvenes Translatores”, a început astăzi înscrierile pentru licee, deschise până pe 20 octombrie / Pot participa elevi născuți în 2004. Premiile se acordă la Bruxelles în primăvara lui 2022

Se dă startul la concursul anual al Comisiei Europene pentru tineri traducători, “Juvenes Translatores”. Până pe 20 octombrie 2021, liceele interesate se pot înscrie online la cea de-a 15-a ediție…
Vezi articolul