Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

Foto: © Andrei Morosan | Dreamstime.com

Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii de lucru. Astfel, încă o minivacanță întrerupe ritmul de învățare, între vacanța forțată care tocmai s-a încheiat și cea de sărbători, care este scurtată pentru gimnaziu și liceu.

Anul acesta, 30 noiembrie este marți, iar 1 Decembrie – miercuri. Cele două zile se numără printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii.

Este influențat astfel ritmul de predare și așa afectat de schimbarea structurii anului școlar 2021-2022, după vacanța forțată din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Schimbarea structurii a afectat și vacanța de iarnă, care se scurtează pentru învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Astfel, vacanța de iarnă va dura între:

DOCUMENT Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial – Calendarul fără vacanță între semestre

Foto: © Andrei Morosan | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version