Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

28.813 vizualizări
Foto: © Andrei Morosan | Dreamstime.com
Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii de lucru. Astfel, încă o minivacanță întrerupe ritmul de învățare, între vacanța forțată care tocmai s-a încheiat și cea de sărbători, care este scurtată pentru gimnaziu și liceu.

Anul acesta, 30 noiembrie este marți, iar 1 Decembrie – miercuri. Cele două zile se numără printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii.

Este influențat astfel ritmul de predare și așa afectat de schimbarea structurii anului școlar 2021-2022, după vacanța forțată din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Schimbarea structurii a afectat și vacanța de iarnă, care se scurtează pentru învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Astfel, vacanța de iarnă va dura între:

  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal
  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.
DOCUMENT Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial – Calendarul fără vacanță între semestre

Foto: © Andrei Morosan | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Și asta e știre? Se știe prea bine că aceste zile sunt libere. Prin urmare, ele sunt luate în considerare de către dascăli atunci, când aceștia își fac planificările.
    Na, nu mă mai miră nimic.

  2. Daca tot ne a luat vacanta, macar sa dea lunea aia liber. Altfel ce dracu sa mai sarbatoresti? Mai bine lua vacanta aia decat dupa Revelion. Cui ii e de folos sa vina dupa weekend o zi la scoala, apoi doua acasa, apoi 2 iar la scoala? Punte macar sa fie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scandalul schimbării numelui Liceului Vulcănescu: secretarul de stat PSD Florian Lixandru a intervenit la directoarea școlii ca aceasta să-i permită accesul în liceu senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă, pe motiv că este demnitar

Secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru a sunat-o pe directoarea Liceului Mircea Vulcănescu din Capitală, căreia i-a transmis să o primească în liceu pe senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă,…
Vezi articolul

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, spune ministrul Finanțelor în Parlament, întrebat de ce nu alocă 6% din PIB pentru acest domeniu. Câciu: Trebuie să vedem cum așezăm reforma în domeniul educației, astfel încât calitatea să fie prioritate

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), în cadrul ședinței de dezbatere a bugetului pentru anul 2023 din…
Vezi articolul

Rezidențiat 2023. Deși 863 de candidați au obținut peste punctajul minim care face posibilă admiterea, 208 candidați au fost declarați respinși, conform regulamentului, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a organizat pe 14 mai 2023, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, o sesiune extraordinară suplimentară a concursului de admitere în rezidențiat pentru 628 de locuri rămase…
Vezi articolul

Ziua Națională a Franței: Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, parada militară va fi înlocuită de o ceremonie dedicată personalului civil și militar mobilizat în pandemia COVID-19

Data de 14 iulie marchează ziua națională a Franței. Într-o declarație emisă pe 24 Iunie, Ambasadorul Franței în România, Michele Aramis – a evidențiat caracterul excepțional al serbării naționale, care…
Vezi articolul

De ce e primit Papa cu atâta căldură în România, țară majoritar ortodoxă? Explicațiile ambasadorului României la Vatican: O vocație inclusivă, latinitatea României, plus sprijinul dat de Biserica Catolică pentru comunitățile de români din Italia, Franța, Spania

Vizita Papei Francisc în România are o însemnătate istorică aparte. “Vizitele papale nu sunt, în general, frecvente în nicio țară și cu atât mai puțin în țările în care Biserica…
Vezi articolul