O elevă i-a cerut unui primar din județul Vaslui un telefon pentru cursurile online, cu promisiunea că îi va plăti din alocație

7.454 de vizualizări
Scrisoarea elevei din localitatea vasluiana / Sursa: Facebook
O elevă din comuna vasluiană Şuletea i-a trimis primarului localității o scrisoare în care îi cere să îi împrumute un telefon pentru cursurile online sau să îi cumpere unul în rate, asigurându-l că va da bani lunar din alocaţia sa pentru a-l achita, potrivit Agerpres. Scrisoarea a fost prezentată de primarul Ciprian Tamaş pe contul său de Facebook.

Eleva arată, în textul citat, că mai are şapte fraţi şi că părinţii nu îşi permit să-i cumpere un telefon. Ea arată, citată de Agerpres:

  • “Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. (…) Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”.

Primarul respectiv a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca eleva să primească un telefon, solicitând sprijin prietenilor virtuali şi a anunţat, totodată, că elevii care au deja dispozitive, dar nu beneficiază de abonament de date mobile, vor avea internet gratuit în anumite puncte din comună.


2 comments
  1. Au lasat un contact unde putem lua legatura? Am eu un telefon de donat, in conditii bune de functionare.
    Nu sunt din zona Vaslui, dar il pot trimite prin curier. Voi suporta eu cheltuielile de transport.

  2. Deci Doamana Ministru Anisie cati elevi (in procente) au urma cele cateva de cursuri on-line?
    Vedeti sa nu fie mai gogonate (procentele) decat cele ale recoltelor lui Ceasca din anii ’80 ai foametei fortate. Stiti despre ce vorbesc da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sebastian Țoc, profesor și cercetător, propune „renunțarea la ierarhizarea elevilor la liceu și școala profesională în funcție de examene cu miză mare, fiind preferabil un mix de criterii”, printre alte măsuri care ar duce la școli mai incluzive

Modalitatea de organizare a sistemului de învățământ din România tinde să încurajeze ierarhizarea școlilor și, adesea, segregarea pe criterii economice, etnice sau de rezidență, bazându-se pe ierarhii puternice și pe…
Vezi articolul