13 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher al universităților din țări cu economii emergente. Doar trei figurează în jumătatea superioară a rankingului. Majoritatea – la coadă

Foto: Pixabay.com

Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca conduc clasamentul universităților românești incluse în ranking-ul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021, publicat marți seară. În total, 13 instituții românești au fost incluse în acest clasament, dar numai primele trei figurează în jumătatea superioară, în segmentul inferior al acesteia. Celelalte zece apar, toate, pe ultimele 100 de locuri din topul general.  

Primele trei universități românești incluse în această ediție apar în segmentul de mijloc al ranking-ului, dar peste pragul de 300. Toate celelalte figurează pe pozițiile 501+, din totalul de 606. În clasamentul general, unde cel puțin universitățile de pe locurile 501+ sunt listate în ordine alfabetică, Universitatea de Vest din Timișoara (West University) figurează pe ultimul loc, 606.

Topul universităților românești în Times Higher Education Emerging Economies Ranking 2021:

Primele cinci universități românești incluse în THE Emerging Economies Universities Ranking 2021

Țări din regiune cu o populație mică decât România, precum Ungaria, Republica Cehă, Grecia sau Estonia, au rezultate considerabil mai bune, în ansamblu. Spre comparație:

Clasamentul analizează universitățile folosind 13 indicatori de performanță în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspectivă internațională. Sunt luate în considerare universitățile din țările emergente așa cum sunt ele clasificate în grupul FTSE al London Stock Exchange.

Top 5 este revendicat total de universități din China – Tsinghua, Universitatea din Beijing, Zhejiang, Fudan și Universitatea Jiao Tong din Shanghai. Prima universitate din afara Chinei, în Ranking, este Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

Exit mobile version