A rămas o lună până la vacanța de vară a elevilor. Calendarul examenelor până la finalul anului școlar

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Elevii și copiii de grădiniță vor intra în vacanța de vară pe data de 11 iunie 2022, potrivit structurii anului școlar 2021-2022. Semestrul al II-lea se va încheia vineri, 10 iunie, pentru majoritatea elevilor.

Elevii din anii terminali vor termina cursurile mai devreme. Iată care este structura cursurilor pentru elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:

Majoritatea elevilor de clasa a XII-a au început susținerea tezelor de final de an și de final de liceu, iar cei de a VIII-a încep peste o săptămână. Găsiți aici lista disciplinelor la care se susțin teze, pentru toate clasele de gimnaziu și liceu.

Amintim că, în anul școlar 2021-2022, Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor susține în perioada 10-26 mai 2022, potrivit ordinului publicat în octombrie 2021 în Monitorul Oficial. Ieri, elevii de clasa a II-a au susținut evaluarea la limba română și la limba maternă. Vezi aici calendarul celorlalte probe.

Calendar Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a
Calendarul examenului național de Bacalaureat 2022, Sesiunea iunie – iulie 2022
Învățământ liceal – filiera tehnologică

Edupedu.ro a solicitat Ministerului Educației date specifice privind momentul în care se încheie cursurile pentru elevii liceelor cu filieră tehnologică. Pe baza ordinelor primite de la minister (ordine ce conțin planurile-cadru), coroborate cu durata anului școlar stabilită pentru 2021-2022 (34 de săptămâni), Edupedu.ro a calculat data de finalizare a cursurilor astfel:

Clasa a IX-a – 24 iunie (36 de săptămâni)

Clasa a X-a – 17 iunie (35 de săptămâni)

Clasa a XI-a și a XII-a/a XIII-a – 20 mai (31 de săptămâni). Pentru elevii din acești ani este prevăzută și o perioadă de pregătire practică de 5 săptămâni, ce face ca numărul de săptămâni ale anului școlar să ajungă la 36.

Pentru elevii din învățământul profesional de stat cu durată de 3 ani, inclusiv învățământul profesional dual, informațiile referitoare la durata anului școlar sunt incluse în acest ordin de ministru.

Menționăm că aceste date pot să difere de la o specializare/profil la alta/altul, în funcție de perioada de practică stabilită, iar fiecare școală ar trebui să anunță fiecare clasă când anume, la ce dată se încheie cursurile anului școlar în derulare.

Învățământ postliceal:

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, există diferențe foarte mari între diversele calificări de școală postliceală și de școală de maiștri, din punct de vedere al datei de finalizare a cursurilor în anul școlar 2021-2022, diferențe date de planurile de învățământ specifice celor 93 de calificări la școala postliceală și celor 53 de calificări la școala de maiștri. Astfel:

Pentru calificările cu durata de școlarizare 1 an, cursurile se încheie pe 17 iunie 2022

Pentru calificările cu durata de școlarizare de un an și jumătate, cursurile s-au încheiat în iarnă (perioada 22 decembrie 2021-11 februarie 2022) pentru cei din anul II și se încheie în intervalul 14 aprilie-24 iunie pentru elevii din anul I

Pentru calificările cu durata de școlarizare de 2 ani, cursurile se finalizează în perioada 13 mai-01 iulie 2022

Pentru calificările cu durata de 3 ani, cursurile se finalizează în perioada 17-24 iunie 2022

Pentru calificarea “Asistent medical generalist”, elevii din anul I, II sau III de studiu încheie cursurile pe 5 august 2022.

Noul an școlar 2022-2023 începe în data de 5 septembrie și va fi structurat pe module.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version