Acordul scris al profesorilor este necesar pentru înregistrarea audio-video din sălile de clasă, transmite Inspectorul Școlar Ilfov. Inițial, ISJ Ilfov a informat că nu este nevoie de acordul cadrelor didactice, în anumite condiții. Documentul a fost înlocuit de pe site-ul instituției

Foto: © Alexey Emelyanov Eanstudio | Dreamstime.com

Cadrele didactice din școli și grădinițe trebuie să-și dea acordul scris pentru înregistrarea audio-video a activității din sala de clasă, transmite, printr-o erată, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. In documentul publicat pe 1 noiembrie de ISJ Ilfov era specificat faptul că nu este nevoie de acordul explicit al cadrelor didactice, dacă sunt respectate anumite condiții.

A fost adăugată precizarea că, pentru monitorizarea audio-video, o condiție se referă la acordul scris al profesorilor pentru înregistrarea activității didactice.

Foto: Captură isjilfov.ro

Legea Educației Naționale stabilește la art. 272 alin. (3) că „înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce”.

Inițial, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a transmis că nu este nevoie de acordul explicit al cadrelor didactice pentru monitorizarea şi înregistrarea activităţii din clase, dacă au fost respectate următoarele condiţii: „Regulamentul de Ordine Interioară conţine prevederi explicite în acest sens, există o procedură specifică, a fost înaintată Nota de informare către toţi angajaţii, iar zonele/încăperile monitorizate au fost semnalizate prin afişe”.

Foto: Captură isjilfov.ro

Paragraful în care erau specificate condițiile în care nu este nevoie de acordul profesorilor a fost eliminat de către ISJ Ilfov, iar documentul inițial a fost înlocuit cu altul.

Foto: Captură ISJ Ilfov

Model – Acordul profesorului pentru monitorizarea audio-video a activității didactice

Reacția Inspectoratului Școlar Județean Ilfov vine după ce 7 polițiști au făcut percheziții în mai multe săli de clasă la Școala Gimnazială Jilava nr. 1 din Ilfov, în data de 12 octombrie. – detalii aici

Amintim că Parchetul a fost sesizat în cazul polițiștilor care au participat la perchezițiile de la Școala Gimnazială Jilava: “În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă față de cei 7 polițiști, care au participat la activitatea din data de 12 octombrie a.c., la școala Gimnazială nr 1 din Jilava, fiind totodată sesizat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pentru posibile fapte de abuz, ca urmare a acestei activități”.

Foto: © Alexey Emelyanov Eanstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Parchetul a fost sesizat în cazul polițiștilor care au participat la perchezițiile de la Școala Gimnazială Jilava / Cei 7 agenți sunt cercetați pentru posibile fapte de abuz
VIDEO Elevii de la Școala Gimnazială Jilava, percheziționați ca la penitenciar de o patrulă de poliție, în timpul orelor. Polițiștii spun că ar fi căutat „obiecte ascuțite” / Directoarea școlii susține că i-a întrebat dacă au mandat, dar nu a primit răspuns / Inspectoarea declară că merge abia mâine la școală, la două săptămâni de la eveniment
Ministerul Educației, în cazul percheziționării elevilor din Școala Gimnazială Jilava: “Pe viitor, elevilor să li se explice cu calm rolul verificărilor și să beneficieze de un tratament prudent”
Exit mobile version