Acordul scris al profesorilor este necesar pentru înregistrarea audio-video din sălile de clasă, transmite Inspectorul Școlar Ilfov. Inițial, ISJ Ilfov a informat că nu este nevoie de acordul cadrelor didactice, în anumite condiții. Documentul a fost înlocuit de pe site-ul instituției

15.508 vizualizări
Foto: © Alexey Emelyanov Eanstudio | Dreamstime.com
Cadrele didactice din școli și grădinițe trebuie să-și dea acordul scris pentru înregistrarea audio-video a activității din sala de clasă, transmite, printr-o erată, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. In documentul publicat pe 1 noiembrie de ISJ Ilfov era specificat faptul că nu este nevoie de acordul explicit al cadrelor didactice, dacă sunt respectate anumite condiții.

A fost adăugată precizarea că, pentru monitorizarea audio-video, o condiție se referă la acordul scris al profesorilor pentru înregistrarea activității didactice.

Foto: Captură isjilfov.ro

Legea Educației Naționale stabilește la art. 272 alin. (3) că „înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce”.

Inițial, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a transmis că nu este nevoie de acordul explicit al cadrelor didactice pentru monitorizarea şi înregistrarea activităţii din clase, dacă au fost respectate următoarele condiţii: „Regulamentul de Ordine Interioară conţine prevederi explicite în acest sens, există o procedură specifică, a fost înaintată Nota de informare către toţi angajaţii, iar zonele/încăperile monitorizate au fost semnalizate prin afişe”.

Foto: Captură isjilfov.ro

Paragraful în care erau specificate condițiile în care nu este nevoie de acordul profesorilor a fost eliminat de către ISJ Ilfov, iar documentul inițial a fost înlocuit cu altul.

Foto: Captură ISJ Ilfov

Model – Acordul profesorului pentru monitorizarea audio-video a activității didactice

Reacția Inspectoratului Școlar Județean Ilfov vine după ce 7 polițiști au făcut percheziții în mai multe săli de clasă la Școala Gimnazială Jilava nr. 1 din Ilfov, în data de 12 octombrie. – detalii aici

Amintim că Parchetul a fost sesizat în cazul polițiștilor care au participat la perchezițiile de la Școala Gimnazială Jilava: “În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă față de cei 7 polițiști, care au participat la activitatea din data de 12 octombrie a.c., la școala Gimnazială nr 1 din Jilava, fiind totodată sesizat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pentru posibile fapte de abuz, ca urmare a acestei activități”.

Foto: © Alexey Emelyanov Eanstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Parchetul a fost sesizat în cazul polițiștilor care au participat la perchezițiile de la Școala Gimnazială Jilava / Cei 7 agenți sunt cercetați pentru posibile fapte de abuz
VIDEO Elevii de la Școala Gimnazială Jilava, percheziționați ca la penitenciar de o patrulă de poliție, în timpul orelor. Polițiștii spun că ar fi căutat „obiecte ascuțite” / Directoarea școlii susține că i-a întrebat dacă au mandat, dar nu a primit răspuns / Inspectoarea declară că merge abia mâine la școală, la două săptămâni de la eveniment
Ministerul Educației, în cazul percheziționării elevilor din Școala Gimnazială Jilava: “Pe viitor, elevilor să li se explice cu calm rolul verificărilor și să beneficieze de un tratament prudent”

1 comment
  1. O nota de informare este in viziunea Inspectoratului Scolar Ilfov suficienta! Ei nu au avut habar ca orice act ilegal sau abuziv este lovit de nulitate!
    Daca cineva le casca ochii cu legea in mana sterg, ce au scris inainte, baga propria mizerie sub pres si se fac ca nu a existat!
    Oameni Mici, Politici, ce ocupa Posturi Mari!
    Tara lui Papura Voda!
    Romania Needucata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O lună de zile până începe școala. Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile pe 9 septembrie. Sala de detenție, fără telefoane mobile în timpul orelor, câte o notă la purtare la finalul fiecărui modul, printre noutăți / Calendarul complet al anului școlar 2024-2025

Elevii și copiii de grădiniță vor începe anul școlar 2024-2025 pe 9 septembrie, potrivit structurii oficiale. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.694 din 1 februarie 2024. Vezi mai jos,…
Vezi articolul

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri” – portret: 100 de ani de la nașterea fostului suveran al României, Mihai I

Luni, 25 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, scrie Radio România Cultural într-un portret realizat cu această ocazie fostului suveran. După o domnie zbuciumată,…
Vezi articolul
Documente obligatorii pentru educatori în anul școlar 2024-2025

Deputații polonezi au adoptat legea care sporește controlul guvernamental asupra școlilor: directorii de școli vor putea fi destituiți mai ușor, iar activitățile extrașcolare desfășurate de ONG-uri în școli trebuie aprobate de supervizori desemnați special de guvern

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat, joi, o lege în virtutea căreia controlul guvernului asupra şcolilor va fi înăsprit şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor…
Vezi articolul