Admitere liceu 2023. AlegLiceu.ro – aplicația utilă pentru părinți și elevi care te ajută să îți găsești locul la profilul și specializarea vizate, pe baza mediei de admitere și a criteriilor dorite (P)

Foto credit: Karolina Grabowska, Pexels

De anul acesta media de admitere la liceu nu mai ține cont de media din gimnaziu. Diferențele ce se vor înregistra în mediile de admitere din 2023 față de 2022 vor fi semnificative din acest motiv. La momentul afișării rezultatelor la examenul de Evaluare Națională, aplicația AlegLiceu compară rezultatele din anul curent cu cele din anii anteriori și stabilește cu ce an seamănă rezultatele și acela devine an de referință. Aplicația a fost dezvoltată pentru că fiecare elev merită să intre la cel mai bun liceu conform mediei de admitere și criteriilor dorite (localitate, specializare, distanță față de casă, etc.).
De ce e necesară această aplicație?
Cum funcționează?

Exemplu: 2022 a fost mai apropiat ca rezultate de 2020, nu de 2021. Mediile în 2022 au fost foarte mari și media 9 nu a mai fost la fel de valoroasă ca în 2021.

Ce nu include aplicația?
Ce au părinții de făcut?
Ce câștig dacă o folosesc?
AlegLiceu.ro – simulare raport
Ce pierd dacă nu o folosesc?
Cine nu are nevoie de aplicație?
Violeta Niță: cum a luat naștere aplicația AlegLiceu
De ce aș avea încredere în ceva nou? Cum a apărut aplicația?

“Aplicația este rezultatul muncii mele de 10 ani“, declară Violeta Niță, manager Centrul de Meditații și Dezvoltare Personală.

“Pe parcursul acestor ani, după examenele de Evaluare Națională, analizam mediile obținute și constatam diferențe semnificative de la an la an. Adică media 9 de anul acesta putea fi mai valoroasă sau mai puțin valoroasă decât media 9 din anul anterior. Îndrumam astfel părinții elevilor Centrului de Meditații și Dezvoltare Personală să ia în calcul o marjă de eroare pe care o calculam.

Aplicația automatizează analizele mediilor pe care eu le-am făcut pentru Matei, fiul meu, care în 2021 a intrat la prima opțiune.

La liceul și profilul unde a vrut Matei în 2019 s-a intrat cu media 8,51, în 2020 cu 9,05  și în in 2021, anul în care a dat el admitere,  cu 8,49. Matei a avut media 8.70. Dacă m-aș fi raportat la media din anul anterior, conform broșurii, aș fi spus că nu are șanse să intre. Pentru că eu făcusem ani de zile analizele pe care aplicația AlegLiceu le face în câteva secunde, am știut că mediile din 2021 sunt comparabile cu 2019 mai degrabă decât 2020 și am știut cum să completez fișa de opțiuni pentru înscrierea la liceu.“

Atenție!

De anul acesta media de admitere la liceu nu mai ține cont de media din gimnaziu! Diferențele ce se vor înregistra în mediile de admitere din 2023 față de 2022 vor fi semnificative din acest motiv.

Mergi la sigur – folosește aplicația AlegLiceu oriunde în România! În câteva secunde, după ce alegi care sunt criteriile după care selectezi liceul unde va studia copilul tău, obții un document PDF cu toate variantele de liceu, pe care-l trimiți pe email.

Citește și:

Admitere liceu 2023 în alt județ: Înscrierea, completarea și transmiterea fișelor candidaților care participă la admiterea computerizată în alt județ

LISTA Broșura de admitere la liceu 2023. Toate județele au publicat broșura cu numărul de locuri în clasa a IX-a pentru anul școlar 2023-2024

Exit mobile version