Ajutor de stat de 16,5 milioane de euro aprobat de Ministerul Cercetării pentru organizații de cercetare participante la proiecte Orizont 2020 și Orizont Europa

Foto: Pixabay.com

O schemă de ajutor de stat în valoare de 16,5 milioane de euro, destinat organizațiilor de cercetare care participă la proiecte în cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa, a fost adoptată printr-un ordin al ministrului Cercetării, publicat marți în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, bugetul total al schemei ”Susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa” este de 82,047.900 de lei, bani asigurați prin Mecanismul de redresare și reziliență al UE, estimându-se că de acest ajutor pot beneficia între 35 și 55 de organizații. Ajutorul se aplică până la epuizarea bugetului, iar plățile se fac până la data de 30 iunie 2026.

Schema este legată de PNRR – pilonul III, componenta C9 „Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare”, investiția 7 „Consolidarea excelenței și susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programului Orizont Europa”.

Beneficiarii pot fi organizații de cercetare sau întreprinderi cu activitate de cercetare care desfășoară activități:

Proiectul finanțat în cadrul parteneriatelor europene și în cadrul misiunilor Orizont Europa trebuie să fie în derulare la data lansării apelului de proiecte pentru această schemă.

Ordinul MCID privind schema de ajutor de stat:
Exit mobile version