Ajutor de stat de 16,5 milioane de euro aprobat de Ministerul Cercetării pentru organizații de cercetare participante la proiecte Orizont 2020 și Orizont Europa

254 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O schemă de ajutor de stat în valoare de 16,5 milioane de euro, destinat organizațiilor de cercetare care participă la proiecte în cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa, a fost adoptată printr-un ordin al ministrului Cercetării, publicat marți în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, bugetul total al schemei ”Susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa” este de 82,047.900 de lei, bani asigurați prin Mecanismul de redresare și reziliență al UE, estimându-se că de acest ajutor pot beneficia între 35 și 55 de organizații. Ajutorul se aplică până la epuizarea bugetului, iar plățile se fac până la data de 30 iunie 2026.

Schema este legată de PNRR – pilonul III, componenta C9 „Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare”, investiția 7 „Consolidarea excelenței și susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programului Orizont Europa”.

Beneficiarii pot fi organizații de cercetare sau întreprinderi cu activitate de cercetare care desfășoară activități:

  • În proiecte de cercetare derulate în parteneriate europene din programul Orizont 2020
  • În proiecte de cercetare derulate în cele 5 misiuni de cercetare-inovare finanțate prin programul Orizont Europa
  • În partneriate precum: tehnologii digitale cheie, Parteneriatul european pentru cloudul științei deschise, Parteneriatul european pentru calculatoare de înaltă performanță, Parteneriatul european de promovare a tranziției urbane și pentru dezvoltare durabilă, Parteneriatul european pentru conservarea biodiversității, Parteneriatul european pentru tranziția la energia curată.

Proiectul finanțat în cadrul parteneriatelor europene și în cadrul misiunilor Orizont Europa trebuie să fie în derulare la data lansării apelului de proiecte pentru această schemă.

Ordinul MCID privind schema de ajutor de stat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul