Avertisment în privința supra-reglementării inteligenței artificiale în UE / Politico: Până acum, Uniunea Europeană a fost mai interesată de scrierea regulilor pentru AI decât de implementarea tehnologiilor

Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană va pune bazele reglementării noilor tehnologii, precum inteligența artificială sau recunoașterea facială, printr-un amplu proces de consultare publică. Vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, i-au fost delegate sarcinile cu privire la dezvoltarea unei strategii europene pentru inteligența artificială (AI).

Într-un articol semnat de Guntram Wolff pentru Politico, se atrage atenția asupra reglementărilor europene prea restrictive în domeniul inteligenței artificiale, fapt ce afectează evoluția și competitivitatea entităților europene din domeniul inteligenței artificiale în raport cu entitățile concurente din SUA și China.

„Până acum, Uniunea Europeană a fost mai interesată de scrierea regulilor pentru AI decât de implementarea tehnologiilor. În consecință, nu există multă tehnologie AI europeană care poate fi adoptată”, se mai precizează în articol.

 

 

Exit mobile version