BAC 2021 Au fost depuse 56.000 de contestații la examenele de bacalaureat – anunță ministrul Educației

Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

La prima sesiune de Bacalaureat au fost depuse 56.000 de contestații, a anunțat ministrul Educației. Spre comparație, anul trecut au fost depuse 62.790 de contestații, a precizat Sorin Cîmpeanu. La Bacalaureat 2021 s-au înscris 148.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Primele rezultate de la BAC 2021 au fost publicate pe 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Amintim că elevii care au aflat luni notele de la Bacalaureat 2021 au fost încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul să depună contestații, Cîmpeanu a spus “categoric da!”. Cîmpeanu a spus că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la Evaluarea Națională, dar și să existe diferențe mai mari între notele după contestații și cele dinainte.

Sorin Cîmpeanu: “Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării.”

Moderator: Îi încurajați pe elevi să depună contestații?

Sorin Cîmpeanu: “Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”.

La Evaluarea Națională 2021 au fost depuse 20.268 de contestații, după afișarea primelor rezultate obținute de elevi (detalii aici).

Calendar BAC 2021:
Foto: edu.ro

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și: Am dat BACul, acum ce fac? Florin Ulete, psiholog și consilier școlar – sfaturi pentru perioada post-examen: Este recomandată o săptămână de detensionare, să meargă la mare, să se bucure de tot ce li se pare frumos / Nu contează nota, contează ce știu ei să facă
Exit mobile version