BAC 2021 Au fost depuse 56.000 de contestații la examenele de bacalaureat – anunță ministrul Educației

12.500 de vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
La prima sesiune de Bacalaureat au fost depuse 56.000 de contestații, a anunțat ministrul Educației. Spre comparație, anul trecut au fost depuse 62.790 de contestații, a precizat Sorin Cîmpeanu. La Bacalaureat 2021 s-au înscris 148.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Primele rezultate de la BAC 2021 au fost publicate pe 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Amintim că elevii care au aflat luni notele de la Bacalaureat 2021 au fost încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul să depună contestații, Cîmpeanu a spus “categoric da!”. Cîmpeanu a spus că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la Evaluarea Națională, dar și să existe diferențe mai mari între notele după contestații și cele dinainte.

Sorin Cîmpeanu: “Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării.”

Moderator: Îi încurajați pe elevi să depună contestații?

Sorin Cîmpeanu: “Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”.

La Evaluarea Națională 2021 au fost depuse 20.268 de contestații, după afișarea primelor rezultate obținute de elevi (detalii aici).

Calendar BAC 2021:
Foto: edu.ro

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și: Am dat BACul, acum ce fac? Florin Ulete, psiholog și consilier școlar – sfaturi pentru perioada post-examen: Este recomandată o săptămână de detensionare, să meargă la mare, să se bucure de tot ce li se pare frumos / Nu contează nota, contează ce știu ei să facă

1 comment
  1. Doar atat? Slabut, sefu! Nu te-au ascultat puberii astia. Si doar ai fost explicit cand le-ai zis sa dea navala ca turcii cu contestatia in dinti, tu stiind ca evaluatorii (pe care se presupune ca i-ai scolit, i-ai ales si i-ai platit cum trebuie 😂😂😂) mustesc de subiectivitate. Eu ii banuiesc de fronda pe profii astia evaluatori, ca prea i-ai muscat de partile moi de cate ori ai avut ocazia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Judecătorul Cristi Danileț, despre grilele la BAC inspirate din examenele magistraților: Am distrus justiția cu întrebările grilă, iar acum la liceu? Ferească cerul!

Subiectele de examen tip grilă au “transformat candidații la INM în niște memoratori de manuale și legi și îmbulinatori de răspunsuri”. Avertismentul a fost lansat de judecătorul Cristi Danileț, după…
Vezi articolul

EXCLUSIV Eliminarea copiilor cu temperatură peste 37,3 °C din Evaluarea Națională și BAC este discriminatorie – punctul de vedere al CNCD la solicitarea Avocatului Poporului / “Să li se pună acestor copii la dispoziție o sală anume” – Renate Weber

Eliminarea din Evaluarea Națională și Bacalaureat a copiilor cu temperatură peste 37,3 °C este discriminatorie, a decis astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la solicitarea Avocatului Poporului. Contactată de Edupedu.ro,…
Vezi articolul