BAC 2021 Au fost depuse 56.000 de contestații la examenele de bacalaureat – anunță ministrul Educației

12.617 vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
La prima sesiune de Bacalaureat au fost depuse 56.000 de contestații, a anunțat ministrul Educației. Spre comparație, anul trecut au fost depuse 62.790 de contestații, a precizat Sorin Cîmpeanu. La Bacalaureat 2021 s-au înscris 148.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Primele rezultate de la BAC 2021 au fost publicate pe 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Amintim că elevii care au aflat luni notele de la Bacalaureat 2021 au fost încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul să depună contestații, Cîmpeanu a spus “categoric da!”. Cîmpeanu a spus că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la Evaluarea Națională, dar și să existe diferențe mai mari între notele după contestații și cele dinainte.

Sorin Cîmpeanu: “Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării.”

Moderator: Îi încurajați pe elevi să depună contestații?

Sorin Cîmpeanu: “Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”.

La Evaluarea Națională 2021 au fost depuse 20.268 de contestații, după afișarea primelor rezultate obținute de elevi (detalii aici).

Calendar BAC 2021:
Foto: edu.ro

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și: Am dat BACul, acum ce fac? Florin Ulete, psiholog și consilier școlar – sfaturi pentru perioada post-examen: Este recomandată o săptămână de detensionare, să meargă la mare, să se bucure de tot ce li se pare frumos / Nu contează nota, contează ce știu ei să facă

1 comment
  1. Doar atat? Slabut, sefu! Nu te-au ascultat puberii astia. Si doar ai fost explicit cand le-ai zis sa dea navala ca turcii cu contestatia in dinti, tu stiind ca evaluatorii (pe care se presupune ca i-ai scolit, i-ai ales si i-ai platit cum trebuie 😂😂😂) mustesc de subiectivitate. Eu ii banuiesc de fronda pe profii astia evaluatori, ca prea i-ai muscat de partile moi de cate ori ai avut ocazia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Limba română ar urma să fie probă separată la BAC 2027, cu eliminarea fie „accentului pus pe învățarea mecanică”, printre modificările anunțate de Sorin Cîmpeanu în proiectul legii Educației / Proba facultativă nu va condiționa promovarea examenului

„Referitor la examenul național de bacalaureat a fost agreat ca limba și literatura română (inclusiv gramatica) să constituie o probă distinctă în cadrul acestui examen”, a transmis ministrul Educației, Sorin…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Înscrierea la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 și încheierea situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a se prelungesc până pe 13 iunie, anunță Ligia Deca / Probele de competențe Bac 2023 se vor susține în perioada 14 – 23 iunie

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că „înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a se vor prelungi și până pe 13…
Vezi articolul

Pregătire pentru Bacalaureat la Istorie, anunțată de Facultatea de Istorie a Universității din București. Cinci profesori de la licee din București, Buzău și Slobozia fac ședințe gratuite de discuții, exerciții și pregătire online cu elevii care se înscriu

Facultatea de Istorie a Universității din București a anunțat duminică, pe Facebook, că organizează ședințe de pregătire pentru Bacalaureat. Prima ședință online are loc pe 23 martie, apoi la câte…
Vezi articolul