Cîmpeanu: Primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională vor fi publicate luni, 18 aprilie / Pentru Bacalaureat 2022 nu vor exista teste noi de antrenament în acest an

21.294 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Evaluarea Națională 2020 Foto: Pixabay.com
Primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională vor fi publicate luni, 18 aprilie, și vor continua să apară în fiecare zi de luni, cu excepția zilei de 25 aprilie, când se sărbătorește a doua zi de Paște, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației a transmis, la solicitarea Edupedu.ro, că CNPEE va publica anul acesta teste de antrenament doar pentru Evaluarea Națională, nu și pentru Bacalaureat, pentru că programa de liceu pentru examen rămâne cea din anii anteriori. Astfel, testele elaborate în 2020-2021 rămân în vigoare, potrivit reprezentanților instituției.

„Testele vor fi calibrate în urma rezultatelor și concluziilor acestor simulări”, a precizat pe scurt Cîmpeanu în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”. 

În ceea ce privește simularea de Evaluare Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi și la matematică au luat 60,58%.

 • Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro. Astfel, 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 68,1% au trecut de proba la alegere și 70,2% au promovat la română. Cîmpeanu a adăugat că rezultatele slabe de la unii itemi din probele de la bacalaureat se suprapun peste perioada de predare online, adică al doilea semestru din clasa a X-a și materia din clasa a XI-a. Mai multe detalii aici.

Edupedu.ro, în parteneriat cu Școala de Bani și Banca Comercială Română, a organizat pe 14 aprilie conferința online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”.


6 comments
 1. Pentru BAC de ce nu vor fi postate teste de antrenament? E sila mare la CNPEE? Nu ai idei, sunt in concediu?Au pus un model în noiembrie, ne -au executat la simulare și ne vor face a huge surprise la Bac? După atâta online la ce va așteptați? Dar nu tine nimeni cont, nu? Bine ca scap de sistemul vostru penibil de educație în care nu exista respect nici pentru elevi, nici pentru profesorii, nici pentru părinți!

  1. Nu te mai lamenta atat!
   Sunt culegeri cu sute de teste de genul celor care se dau la Bac(si la Evaluarea Nationala de altfel).
   Nu scoala online e de vina pentru esecul unor elevi la simulare, ci superficialitatea cu care acestia trateaza învățătura, lipsa de atentie ls explicațiile profesorului si lipsa de exercițiu (pentru examen se lucreaza individual cel putin in vacanta dinaintea clasei terminale si tot timpul anului terminal).
   Succes si nu mai da vina pe altii!

   1. Și pentru materia nepredata in orele de 40-45 minute din online și școlile care învața in trei schimburi de unde sa ia timp elevii ?
    Ministerul nu a făcut un efort sa observe ca timpul de învățare pentru
    2021 e diferit de 2022.

  2. Sunt de acord cu dvs., dar nu as considera acest sistem doar “penibil” sau “nepasator”. Sistemul pregateste oamenii pentru propriul consum de mai tarziu, este infometat si stie exact ce face prin stategiile si masurile politice ticluite pentru profitul maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like