Cei mai mulți candidați respinși la Bacalaureat 2023 provin din urban. După filieră, cei mai mulți respinși au fost în liceele tehnologice din rural – peste 50%

2.975 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Peste jumătate dintre candidații respinși la Bacalaureat 2023 provin din mediul urban, potrivit datelor anunțate luni de Ministerul Educației. Pe de altă parte, în funcție de filiera urmată, cei mai mulți respinși sunt elevii care au urmat licee tehnologice – mai bine de jumătate din promoția curentă și aproape două treimi din promoția anterioară.

Astfel, potrivit statisticilor anunțate de minister, 54,7% dintre candidații respinși, din promoția curentă, provin din urban (13.126), iar ceilalți 45,3% – din rural (10.874). Ponderea urbanului crește în cazul candidaților respinși din promoția anterioară – 60,4% din total (6.057 din 10.036 candidați respinși).

În funcție de filierele urmate, cea mai mare pondere a candidaților respinși revine liceelor tehnologice – 57% în rural (6.197 din totalul de 10.874 de candidați respinși la sate), iar în urban 46,7% (6.130 din totalul de 13.126 candidați respinși), la nivelul promoției curente.

  • În cazul promoției anterioare, 63,3% dintre candidații respinși în rural provin din licee tehnologice, iar la oraș – 57,9%.

La polul opus se află liceele vocaționale. În cazul promoției curente, doar 10,3% dintre candidații respinși provin din aceste licee, în mediul rural, iar la oraș ponderea vocaționalelor, din punct de vedere al candidaților respinși, este de 16,5%.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Cultura scrisă în pericol” – Asociația Editorilor din România se opune din nou posibilei creșteri a TVA pentru carte și cere autorităților să încerce recuperarea deficitului bugetar din alte părți ale economiei, în afara sectorului cultural

Posibila creștere a nivelului TVA pentru carte și alte măsuri avute în vedere de guvern în această perioadă pot “avea un impact nefast asupra culturii și, în special, asupra culturii…
Vezi articolul

Peste 150 de ONG-uri cer Ministerului Educației să dezbată public în mod real proiectul de hotărâre de guvernul pentru aprobarea Programului de Implementare “România Educată”

Un grup de peste 150 de organizații guvernamentale solicită Minsiterului Educației dezbaterea publică a Proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului de Implementare a Proiectului “România Educată”. Ele arată,…
Vezi articolul

E nevoie de o lege unică a salarizării “care să nu fie ciuruită a doua zi după ce a fost publicată în Monitorul Oficial”, așa cum s-a întâmplat cu măsurile care au dus la actuala grevă din educație – președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Președintele Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Astalos, a declarat, luni, că important ar fi să avem o lege unică de salarizare coerentă şi care să nu fie ciuruită a…
Vezi articolul

Senatorul PNL Daniel Fenechiu, despre faptul că Ligia Deca s-a dezis de promisiunea ca profesorii debutanți să aibă 4.600 de lei salariul net de la 1 ianuarie: Decent era să respecți acel acord politic / El spune că situația este analizată la nivel de guvern și partid

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a declarat că premierul și conducerea PNL analizează declarațiile prin care ministrul liberal al Educației Ligia Deca se distanțează de promisiunea încălcată ca profesorii debutanți să…
Vezi articolul