BAC 2023 S-a încheiat prima probă, cea la limba și literatura română / Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele

Foto: © Tyler Olson | Dreamstime.com

Absolvenții de liceu au susținut luni, 26 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Prima probă de la BAC 2023, la limba și literatura română s-a încheiat la ora 12. Examenul a durat 180 de minute și a început la ora 9. Amintim, peste 32 mii de tineri care erau înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris la Bacalaureat 2023. Numărul celor înscriși este de peste 130.500, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației duminică. Marți, 27 iunie, urmează Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă. Primele rezultate se afișează pe 3 iulie, iar pe 7 iulie 2023, cele finale.

Potrivit ghidului redactat de Ministerul Educației, elevii de clasa a XII-a, care au dat prima probă la limba și literatura română, luni, 26 iunie, au avut la dispoziție 180 de minute să rezolve subiectele. De la ora 9 până la ora 12.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

Marți, 27 iunie, urmează Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă.

Calendar BAC 2023, sesiunea iunie-iulie:

Anul acesta, s-au înscris la Bacalaureat 2023 peste 130.500 de candidați, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației. Peste 32 mii de tineri care erau înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris la Bacalaureat.

Foto: © Tyler Olson | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version