Bacalaureatul “aproximativ”. Statisticile cu înscrişi au fost rotunjite de minister, în loc să fie exacte, după ce numărul oficial de înscrişi de la Evaluarea Naţională a fost diferit în fiecare din cele 3 comunicate date de instituţie

Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ministerul Educaţiei anunţă în premieră că la Bacalaureat 2020 “pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați”. Anunţul cu cifrele rotunjite vine cu o zi înainte de prima probă şi este pentru prima dată în ultimii ani când numărul comunicat oficial al candidaţilor înscrişi la Bac este aproximat şi nu exact, potrivit analizei Edupedu.ro. Cifrele aproximative vin în contextul în care acesta va fi primul an în care rezultatele de la Bac vor fi afişate anonimizat.

Înscrierile pentru bacalaureat 2020 s-au încheiat de pe 10 iunie, deci în urmă cu 10 zile. Cu toate acestea cifrele oficiale sunt prezentate “aproximativ”.

“Examenul este organizat în 1.095 de centre.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare.

În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați”, scrie ministerul în comunicatul citat.

Aproximarea numărului de elevi înscrişi, în locul publicării numerelor exacte, vine după ce săptămâna trecută Edupedu.ro a semnalat faptul că numărul centrelor de examen a scăzut cu 84 în două comunicate diferite ale Ministerului Educaţiei, unul dat vineri, pe 12 iunie (4.337 de centre) iar celălalt pe 14 iunie (4.253 de centre).

Diferit era şi numărul elevilor înscriși (172.482 pe 12 iunie, faţă de 172.532 de elevi pe 14 iunie). În al treilea comunicat, publicat după proba de la matematică, din nou numărul înscrişilor era din nou unul diferit faţă de cele comunicate anterior (172.527 de înscrişi pe 17 iunie)

Cum erau prezentate numerele elevilor înscrişi la Bac anii trecuţi

Anul trecut cifra comunicată pentru numărul de înscrişi la Bacalaureat a fost una exactă, conform comunicatului oficial: 136.087 de candidaţi din toate promoţiile

În 2018 cifra înscrişilor la Bac a fost dată exact, nu aproximativ, potrivit comunicatului oficial: 136.871 de candidaţi din toate promoţiile

Cifrele aproximative vin în contextul în care acesta va fi primul an în care rezultatele de la Bac vor fi afişate anonimizat.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version