Bacalaureatul “aproximativ”. Statisticile cu înscrişi au fost rotunjite de minister, în loc să fie exacte, după ce numărul oficial de înscrişi de la Evaluarea Naţională a fost diferit în fiecare din cele 3 comunicate date de instituţie

3.508 vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ministerul Educaţiei anunţă în premieră că la Bacalaureat 2020 “pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați”. Anunţul cu cifrele rotunjite vine cu o zi înainte de prima probă şi este pentru prima dată în ultimii ani când numărul comunicat oficial al candidaţilor înscrişi la Bac este aproximat şi nu exact, potrivit analizei Edupedu.ro. Cifrele aproximative vin în contextul în care acesta va fi primul an în care rezultatele de la Bac vor fi afişate anonimizat.

Înscrierile pentru bacalaureat 2020 s-au încheiat de pe 10 iunie, deci în urmă cu 10 zile. Cu toate acestea cifrele oficiale sunt prezentate “aproximativ”.

“Examenul este organizat în 1.095 de centre.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare.

În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați”, scrie ministerul în comunicatul citat.

Aproximarea numărului de elevi înscrişi, în locul publicării numerelor exacte, vine după ce săptămâna trecută Edupedu.ro a semnalat faptul că numărul centrelor de examen a scăzut cu 84 în două comunicate diferite ale Ministerului Educaţiei, unul dat vineri, pe 12 iunie (4.337 de centre) iar celălalt pe 14 iunie (4.253 de centre).

Diferit era şi numărul elevilor înscriși (172.482 pe 12 iunie, faţă de 172.532 de elevi pe 14 iunie). În al treilea comunicat, publicat după proba de la matematică, din nou numărul înscrişilor era din nou unul diferit faţă de cele comunicate anterior (172.527 de înscrişi pe 17 iunie)

Cum erau prezentate numerele elevilor înscrişi la Bac anii trecuţi

Anul trecut cifra comunicată pentru numărul de înscrişi la Bacalaureat a fost una exactă, conform comunicatului oficial: 136.087 de candidaţi din toate promoţiile

  • 116.316 candidați din promoția curentă
  • 19.771 de candidați din promoțiile anterioare

În 2018 cifra înscrişilor la Bac a fost dată exact, nu aproximativ, potrivit comunicatului oficial: 136.871 de candidaţi din toate promoţiile

  • 118.856 de candidați din promoția curentă
  • 18.015 candidați din promoțiile anterioare

Cifrele aproximative vin în contextul în care acesta va fi primul an în care rezultatele de la Bac vor fi afişate anonimizat.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


1 comment
  1. Este adevarat ca inscriere la BAC s-a incheiat pe 10 iunie, iar secretariatul de la fie care unitatea de invatamant au la dispozitie urmatoarea saptamana pentru a introduce toti elevi inscrisi in aplicatie, asta a fost an de an , nu numai anul asta, Un punct important de tinut anul asta fata de anii anterior ca anul asta datorita COVID 19 angajatii au lucrat in rotatie la sediul, adica este normal sa dureze mai mult perioada de introducere in aplicatie si sa avem un numar aproximativ. legat de numarul de centre ca a scazut fata de cat a propus ministerul initial anumite scolii nu a aveau spatiul si sal care pot sa indeplinesc conditiile de centru pe de o parte, pe de o alta parte s-a luat masura pentru a implica un numar mai mic de personal in comisiile de BAC , iar centre de examen au fost alese cu grija si au fost luate toate masuriile pentru sanatata absolventilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacă 2 milioane de copii văd “Albă ca zăpada”, un film făcut de Hollywood, 2 milioane de copii vor avea aceeași imagine. Dacă o vor citi, vor fi 2 milioane de oameni cu viziuni diferite. Diferența între a te lăsa îndoctrinat de Hollywood și a citi și a lăsa mintea să zburde – Matei Vișniec, interviu pentru Cultura la Dubă

Matei Vișniec este astăzi unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai lumii, iar piesele sale sunt jucate în teatre din zeci de țări și la cele mai mari festivaluri. Președintele…
Vezi articolul

Efectele pandemiei în școală. O scădere cu 18 puncte a procentului copiilor care puteau să rezolve probleme de o anumită dificultate, iar decalajele sunt și de 50%, spune Dragoș Iliescu, profesor universitar și expert internațional în testare: Simplificat, „un copil care lua nota 6 înainte de pandemie, ia acum 4”

„18% înseamnă că o cincime au pierdut, în medie”, a declarat Dragoș Iliescu despre pierderile în cunoștințe ale copiilor, măsurate în perioada pandemiei în raport cu situația dinaintea acestei perioade.…
Vezi articolul

OECD: Sprijiniți educatorii cu exemple clare despre cum să pună în aplicare curriculumul nou și investiți mai mulți bani în educația timpurie. România este ultima în Europa la procentul din PIB alocat

Învățământul preșcolar din România are enorm de recuperat față de cel al altor țări europene, mai ales când vine vorba de nevoile și necesitățile copiilor, părinților și personalului didactic. Concluzia…
Vezi articolul

Copiii percep “personalizat”, nu neapărat religios piesele cu nașterea lui Iisus și alte activități de sorginte creștină organizate la grădiniță sau în școală – constatările unei cercetătoare britanice

Diverse cercetări au arătat că părinții apreciază scenetele cu nașterea lui Iisus, organizate de diverse școli și grădinițe înaintea Crăciunului, din diverse considerente – că le amintesc de propria copilărie…
Vezi articolul