Ce ţări au spus „da” vaccinării adolescenţilor. România, între primele state europene care au început imunizarea copiilor de 12-15 ani

373 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Franța și Israelul au anunțat miercuri, 2 iunie, decizia lor de a administra vaccinul anticoronavirus copiilor cu vârsta de peste 12 ani, urmând exemplul mai multor țări care au făcut acest pas anterior, scrie publicația kathimerini.gr, preluată de Rador, conform G4Media.ro.

De reamintit că săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului a dat „undă verde” pentru utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani, deschizând calea pentru începerea vaccinărilor la grupa de vârstă de 12 – 15 ani în Uniunea Europeană. Decizii similare au fost luate deja de către autoritățile americane și canadiene.

Ţări membre UE

Italia: La 31 mai, a fost aprobată extinderea utilizării vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani.

Germania: Din 7 iunie, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani vor putea fi vaccinați.

Polonia: Tot de pe 7 iunie va fi oferită posibilitatea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani.

Lituania: Vaccinarea copiilor peste 12 ani începe în iunie.

Estonia: Vaccinarea adolescenților este de așteptat să înceapă până în toamnă, potrivit postului public de radio ERR, care îl citează pe șeful consiliului guvernamental pentru COVID-19.

România: Prim-ministrul a spus că de la 1 iunie copiii de peste 12 ani se pot vaccina.

Austria: Țara intenționează să vaccineze 340.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la sfârșitul lunii august, potrivit site-ului de știri Vindobona.

Ungaria: Vaccinarea tinerilor de 16-18 ani a început la jumătatea lunii mai, potrivit agenției de știri Xinhua.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Copiii şi profesorii din România nu beneficiază de condiţii adecvate de desfășurare a procesului educațional”, susține Programul de Guvernare al noului cabinet propus de PSD-PNL și UDMR, partide care au făcut toate politicile publice în Educație, în ultimii 20 de ani

În programul de Guvernare al Coaliției PSD-PNL-UDMR în domeniul Educației, document aflat în stadiu de lucru, publicat de economedia.ro, autorii au publicat o concluzie a ultimilor 20 de ani de…
Vezi articolul

Numărul elevilor a atins cel mai mic nivel din ultimul deceniu în anul școlar 2022-2023 / Ruralul a „pierdut” o treime din efectivele de elevi de gimnaziu pe care le avea acum 10 ani / Numărul profesorilor crește de câțiva ani, dar rămâne sub nivelul din 2012-2015 – Raport al Ministerului Educației

România a avut, în anul școlar 2022-2023, cel mai mic număr de elevi din ultimul deceniu, pierzând aproape 9% din totalul efectivelor de elevi față de anul de referință 2014-2015,…
Vezi articolul

Testele fals pozitive din școli: presa britanică avertiza din vară că unii elevi folosesc rețete de pe Tiktok și apelează la sucuri acidulate pentru a “trișa” la testele rapide, ca să stea acasă / Profesor: Asemenea tentative pot fi identificate rapid

Problema testelor fals pozitive Covid-19 din școli, despre care miercuri a vorbit inclusiv ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost semnalată încă de acum un an în presa internațională, în țările…
Vezi articolul