DOCUMENT Numărul centrelor de examen a scăzut cu 84 în doar două zile, iar cel al elevilor înscriși a crescut după încheierea înscrierilor la Evaluarea Națională 2020

5.398 de vizualizări
Foto: © Inquam Photos – Octav Ganea
La Evaluarea Națională 2020 cifrele oficiale cu numărul înscrișilor și cele cu numărul școlilor care sunt centre de examen, raportate de Ministerul Educației, diferă față de cele raportate de același minister acum două zile, la închiderea înscrierilor. Numărul școlilor în care elevii susțin probele scrise la Limba și Literatura Română și Matematică, era vineri, pe 12 iunie, de 4.337 de centre de examen, iar duminică, pe 14 iunie, ministerul susține că sunt de fapt 4.253 de centre de examen. În privința numărului elevilor înscriși, duminică sunt raportați 172.532 de elevi, anunță ministerul , față de 172.482 de elevi, cât anunțase Ministerul Educației în comunicatul oficial de vineri, de la finalizarea înscrierilor.

În comunicarea cifrelor de la Evaluarea Națională 2020 Ministerul Educației furnizează cifre total diferite, fără a oferi și explicații pentru aceste statistici.

Vineri, pe 12 iunie, la încheierea înscrierilor, numărul de elevi înscriși, anunțat oficial de Ministerul Educației, era de 172.482. Acest număr este în continuare pe site-ul ministerului Educației.

Însă într-un document informativ publicat duminică, 14 iunie, introdus și în comunicatul de vineri, 12 iunie, apare însă un alt număr de înscriși la Evaluarea Națională. Este vorba despre 172.532 de elevi.

Nu există nicio explicație oficială publicată în documentul prezentat de Ministerul Educației, sau pe site, pentru care numărul elevilor a crescut de la închiderea perioadei de înscriere (12 iunie), până duminică, 14 iunie, cu 50 de candidați.

O altă diferență, de data aceasta chiar mai mare, este cea a numărului de centre de examen (școli) în care se organizează Evaluarea Națională 2020.

Vineri, 12 iunie, numărul centrelor de examen era de 4.337, așa cum este în continuare publicat pe site-ul Ministerului Educației (la ora publicării acestui articol).

În documentul publicat de Ministerul Educației duminică, pe 14 iunie, apare un număr mult mai mic de centre: 4.253. Asta înseamnă că de vineri până duminică, în doar două zile, au dispărut 84 de centre de examen. Nu există nicio explicație în documentele oficiale pentru această diferență.

Schimbările în privința numărului de centre de examen au loc în contextul în care inspectoratele au făcut presiuni în ultimele zile ca profesorii să se înscrie la supraveghere și în comisii, spunând că nu există un număr suficient de cadre didactice pentru desfășurarea examenelor.

Analiza datelor din anii trecuți arată că generația 2020 este cea mai numeroasă din ultimii cel puțin 7 ani. Față de anul trecut, de exemplu, numărul elevilor înscriși la Evaluarea Națională este cu 17.576 mai mare.

Dacă luăm în calcul cifrele raportate duminică, fiind cele mai recente, în cele 1.666 de școli de la oraș sunt înscriși 102.175 de elevi. Asta înseamnă o medie de 61,3 elevi pe școală.

În mediul rural, în cele 2.587 de centre de la Evaluarea Națională, au fost înscriși 70.357 de elevi. Media per școală este la sat de 27,2 elevi.

Raportul dintre numărul mediu de elevi din școlile de la oraș și numărul mediu de elevi din școlile de la sat este de 2,2.

Descarcă Documentul cu datele oficiale de la Ministerul Educației despre Evaluarea Națională 2020: Info_Evaluare Națională_MEC

Foto: © Inquam Photos – Octav Ganea

Această fotografie a fost pusă la dispoziția Edupedu.ro de INQUAM Photos, în contextul pandemiei COVID-19


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre școala față în față pentru elevii de-a VIII-a și a XII-a indiferent de scenariu: Am transmis la Ministerul Sănătății rugămintea de a analiza propunerea. Trendul ascendent al ratei de infectare va duce multe localități în scenariul roșu

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor putea opta să vină fizic la școală pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021, indiferent de scenariu, după…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mircea Miclea: Rezultatele de la Evaluarea Națională reflectă o funcționare cosmetizată a sistemului, oglindesc efortul părinților de a asigura meditații și ocolesc deficitele din ultimii 2 ani. Ce nu au putut cosmetiza este diferența mult prea mare dintre mediul rural și mediul urban. Copiii din rural au obținut de 3 ori mai multe medii sub 5 decât cei din urban

Rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022, cu un procent al mediilor peste 5 care a ajuns pentru prima dată peste nivelul dinaintea introducerii camerelor de luat vederi în…
Vezi articolul