Bacalaureatul digital, noi precizări ale ministrului Educației: Să fie susținut pe calculator în aceeași zi, cu pauze între discipline, într-un viitor – VIDEO

Foto: Business photo created by javi_indy - www.freepik.com

Bacalaureatul digital ar putea fi susținut pe calculator, în aceeași zi la toate probele, cu pauze între discipline, a declarat în această seară ministrul Educației, la Digi24.

„Noi sperăm ca într-un viitor să avem un examen de Bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline în așa fel încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, digitale, antreprenoriale, de înțelegere a unui text, dar toate să fie date pe calculator în aceeași zi, cu pauze între probe, într-un viitor, nu acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu vineri seara la Digi24.

Amintim că tot vineri, într-o conferință de presă de la Ministerul Educației, Cîmpeanu a declarat că de anul viitor va fi pilotată în câte centru din fiecare județ corectarea online a lucrărilor de la Bacalaureat.

„Vom avea un centru de examen în fiecare județ în care lucrările de bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, candidații vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online, deci vor fi centre-pilot în fiecare județ”, a declarat Sorin Cîmpeanu la conferința de presă de astăzi.

El a adăugat că „sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă unde nu este vreo diferență între aprecierea evaluatorului și aprecierea softului – Bacalaureatul digital”.

Decizia vine după ce anul acesta, atât la Evaluarea Națională cât și la Bacalaureat, au existat diferențe mari de note în urma recorectării lucrărilor contestate. Spre exemplu, ministrul a anunțat în conferința de presă de astăzi că 53.000 de lucrări de Bac 2021 au primit note mai mari din cauza subiectivismului uman de la toate materiile.

Sursă foto: Freepik.com

Citește și:
VIDEO Sorin Cîmpeanu: 52.874 de note au fost modificate în urma contestațiilor la Bacalaureat. Soluția: corectarea informatizată, care va fi pilotată la BAC 2022 / Rata finală de promovare la Bac 2021 este 69,8%
Cum va fi informatizată corectarea la Bacalaureat? Vom avea un centru de examen în fiecare județ, evaluatorii vor corecta online, sistemul poate evalua doar la grilă – anunță Cîmpeanu
ULTIMA ORĂ Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 au fost afișate. Cum s-au modificat notele după cele peste 56.000 de contestații
Exit mobile version