Bacalaureatul digital, noi precizări ale ministrului Educației: Să fie susținut pe calculator în aceeași zi, cu pauze între discipline, într-un viitor – VIDEO

4.348 de vizualizări
Foto: Business photo created by javi_indy – www.freepik.com
Bacalaureatul digital ar putea fi susținut pe calculator, în aceeași zi la toate probele, cu pauze între discipline, a declarat în această seară ministrul Educației, la Digi24.

„Noi sperăm ca într-un viitor să avem un examen de Bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline în așa fel încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, digitale, antreprenoriale, de înțelegere a unui text, dar toate să fie date pe calculator în aceeași zi, cu pauze între probe, într-un viitor, nu acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu vineri seara la Digi24.

Amintim că tot vineri, într-o conferință de presă de la Ministerul Educației, Cîmpeanu a declarat că de anul viitor va fi pilotată în câte centru din fiecare județ corectarea online a lucrărilor de la Bacalaureat.

„Vom avea un centru de examen în fiecare județ în care lucrările de bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, candidații vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online, deci vor fi centre-pilot în fiecare județ”, a declarat Sorin Cîmpeanu la conferința de presă de astăzi.

El a adăugat că „sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă unde nu este vreo diferență între aprecierea evaluatorului și aprecierea softului – Bacalaureatul digital”.

Decizia vine după ce anul acesta, atât la Evaluarea Națională cât și la Bacalaureat, au existat diferențe mari de note în urma recorectării lucrărilor contestate. Spre exemplu, ministrul a anunțat în conferința de presă de astăzi că 53.000 de lucrări de Bac 2021 au primit note mai mari din cauza subiectivismului uman de la toate materiile.

Sursă foto: Freepik.com

Citește și:
VIDEO Sorin Cîmpeanu: 52.874 de note au fost modificate în urma contestațiilor la Bacalaureat. Soluția: corectarea informatizată, care va fi pilotată la BAC 2022 / Rata finală de promovare la Bac 2021 este 69,8%
Cum va fi informatizată corectarea la Bacalaureat? Vom avea un centru de examen în fiecare județ, evaluatorii vor corecta online, sistemul poate evalua doar la grilă – anunță Cîmpeanu
ULTIMA ORĂ Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 au fost afișate. Cum s-au modificat notele după cele peste 56.000 de contestații

5 comments
 1. Copiatul cu casca va fii posibil 100%💯.Lăsați că noi la cum umblam pe telefoane și cu alte gadgeturi,nu știți nici voi profesorii.sunteti prea depășiți unii dintre voi că să înțelegeți cum folosim noi tehnologia.

 2. Exista o mare diferenta între învățământ, act pedagogic (formarea unui trunchi de cunoștințe comune- juridice, drepturi…, de cultura axat pe valori, formarea de caractere, conștiințe, de creativitate, spirit etic și critic, descoperirea vocației, adaptarea cunoștințelor la prezent și la cerințele viitorului etc, totul intr-un climat natural , cât mai plăcut- vezi MODELUL țărilor nordice cu cel mai avansat sistem de educatie din care rezulta o CALITATE a VIETII ridicată!!!) și indoctrinare dușmănoasă, la care se adauga sălbăticiile de așa zise “examene”, dovedite ca fiind periculoase pt sănătatea și siguranța elevilor !!!
  Cele de mai jos, care țin și de BAZELE PEDAGOGIEI, trebuiesc avute in vedere! Și asta trebuia sa se întâmple demult!!!

  https://m.ziare.com/social/scoala-romaneasca-dauneaza-grav-sanatatii-234013

  https://www.copilul.ro/stiri-copii/sanatate/neurochirurgul-vlad-ciurea-scoala-trebuie-sa-fie-o-placere-altfel-creierul-oboseste-si-clacheaza-a23089.html

  https://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/antrenorul-de-genii-de-ce-scoala-este-o-puscarie-707358.html

  https://culturaromana.ro/marian-stas-scoala-dupa-solomon-marcus/

  Va rog sa rețineți aceste cuvinte, citate la începutul enunțului de mai sus de către Prof asociat Harvard, Marian Staș :”La radacina raului din educatie sta esecul educational din Romania!”, cuvinte ce aparțin regretatului Acad. Prof, matematician de geniu (deci o minte logica), filosof (deci înțelept), scriitor (deci spirit creativ) Solomon Marcus, personalitate recunoscuta internațional !

 3. Toate masurile, inclusiv aceste aberații, examene “particulare” la licee, bacalaureat în aceeași zi, intrare în colegii fără minimul de cunoștințe achizionate în patru ani si pe care le atesta bacalaureatul etc pe care vor sa le ia prin proiectul “România educata” constituie, după părerea mea, cea mai grava lovitura data învățământului din România, de după Revoluție pana astăzi.

 4. Eu prevăd ca in viitor după ce va faceți voi de cap pe banii noștri o sa se sature lumea de gogoșile vândute:cum ca va pasa de copii și nu de cum sa justificati zeci de miliarde băgate în diferite buzunare și o sa plecați acasă și voi și maestrul păpușar. Dar asta într-un viitor…
  Acum, în prezent ,pun pariu ca oamenii “partidului” in mod intenționat au vânat și creeat aceasta problema cu notarea pentru a da avânt buzunaritului banului public.Pe pariate și pe verificate.

 5. O ministra PSD a educatiei avea porecla “Abramburica”. Cred ca ministrul de acum ar putea avea porecla “Zapacitorul”. Daca nu esti in stare sa spui ceva clar si sigur, zapaceste-i de cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul francez al educaţiei: Contaminările în rândul elevilor şi profesorilor sunt “sub control” / Oficialul a anunțat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor

Numărul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor rămâne “sub control” în Franţa, a declarat vineri ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, relatează Agerpres. “În prezent, vineri,…
Vezi articolul