Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași a fost renovată și se redeschide în decembrie. Critici pentru că a devenit ”prea luxoasă”

Foto: Facebook.com - Costel Alexe

Bojdeuca lui Ion Creangă, o casă simplă în care scriitorul a locuit în Iași, pe Dealul Țicăului, a fost modernizată printr-un proiect al Consiliului Județean Iași și va fi redeschisă pentru vizitatori din luna decembrie, a anunțat președintele instituției, Costel Alexe (PNL), scrie G4Media.ro.

„„Călător pe meridiane culturale”, așa s-a numit proiectul prin care am reabilitat întreg ansamblul muzeal cu fonduri europene, printr-un parteneriat implementat împreună cu Primăria Fălești Și Consiliul Raional Fălești din Republica Moldova. Prin acest proiect, am efectuat lucrări de restaurare și securizare a bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat”, a anunțat Alexe într-un comunicat.

El s-a felicitat pentru că ”am reușit să conservăm farmecul unic al bojdeucii”.

Mai mulți internauți l-au criticat însă pe Alexe, reclamând faptul că proiectul nu a păstrat simplitatea ansamblului și a transformat casa într-o locuință prea luxoasă.

FOTO și citește mai mult – pe G4Media.ro.
Exit mobile version