Bojdeuca lui Ion Creangă va fi restaurată / Investiție de 1,7 milioane de euro

1.405 vizualizări
Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, Iași / Foto: Adrian Cuba – Agerpres Foto
Bojdeuca din Ţicău, locul în care Ion Creangă a dat viaţă personajelor din poveştile sale şi Amintirilor din copilărie, va fi restaurată, anunță ziarul Evenimentul din Botoșani, preluat de G4Media.ro.

Proiectul include lucrări de restaurare și securizare a Bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale din incintă, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat.

Bugetul total al proiectului este de 1.724.351,65 euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) de 1.500.000 euro, bugetul alocat Județului Iași – Consiliul Județean Iași fiind de 1.042.841,65 euro, iar perioada de implementare este de 24 luni, mai scrie G4Media.ro.

În cadrul proiectului mai sunt incluse: restaurarea și reabilitarea drumului istoric de acces din pavaj de granit „Ștefan cel Mare” din orașul Fălești și reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din orașul Fălești, precizează ziarulevenimentul.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like