Ca să predai online de-adevăratelea înseamnă să lași prejudecățile la o parte și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri” – Andra Cîrșmaru, profesor de limba română

Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta

Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”, spune Andra Cîrșmaru, profesor de limba și literatura română în cadrul conferinței online „Sunt profesor, Vreau la școală!”, organizată de Salvați Copiii.

„Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”. Să-ți descarci niște programe de editare video și să îți faci niște lecții online, deși aceste lecții online cred eu că vor atinge un singur scop, adică doar vor transmite cunoștințe și atât.

Dar învățarea presupune mult mai mult decât transmiterea cunoștințelor și pentru învățare e nevoie de mai mulți factori decât mijloace audio-video și un profesor care să vorbească. Adică asta avem și la școală, dar în reușita școlară în proporție de 80% contează acei factori care nici măcar nu au legătură cu școala: familia, relațiile familiale (te iubește mama, tata, ești respectat); mediul, (fiindcă dacă stai într-o zonă cu locuințe improvizate nu-ți mai este gândul la școală) și foarte mult contează situația financiară.

Și fac o paranteză – e o inițiativă foarte bună să le oferim copiilor tablete, dar eu dacă aș fi un copil sărac și aș primi o tabletă și n-aș avea încălțăminte pentru fiecare anotimp cred că aș vinde tableta și mi-aș lua de îmbrăcat.

Sunt copii care atunci când plouă nu pot veni la școală pentru că le intră apa în șosete sau iarna vin îmbrăcați cu o geciță de blugi. Deci da, să am tableta și eu să nu am ce să mănânc e ca și cum m-ai trimite acum la NASA pe mine, Andra Cîrșmaru. Mulțumesc, e ocazie nemaipomenită, dar ce să fac acolo pentru că nu știu pe ce buton să apăs. Foarte important în succesul școlar și extra școlar este și inteligența emoțională”, a spus Andra Cîrșmaru.

Întreaga intervenție de la conferință este aici:

Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta

Exit mobile version