Ca să predai online de-adevăratelea înseamnă să lași prejudecățile la o parte și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri” – Andra Cîrșmaru, profesor de limba română

6.544 de vizualizări
Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta
Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”, spune Andra Cîrșmaru, profesor de limba și literatura română în cadrul conferinței online „Sunt profesor, Vreau la școală!”, organizată de Salvați Copiii.

„Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”. Să-ți descarci niște programe de editare video și să îți faci niște lecții online, deși aceste lecții online cred eu că vor atinge un singur scop, adică doar vor transmite cunoștințe și atât.

Dar învățarea presupune mult mai mult decât transmiterea cunoștințelor și pentru învățare e nevoie de mai mulți factori decât mijloace audio-video și un profesor care să vorbească. Adică asta avem și la școală, dar în reușita școlară în proporție de 80% contează acei factori care nici măcar nu au legătură cu școala: familia, relațiile familiale (te iubește mama, tata, ești respectat); mediul, (fiindcă dacă stai într-o zonă cu locuințe improvizate nu-ți mai este gândul la școală) și foarte mult contează situația financiară.

Și fac o paranteză – e o inițiativă foarte bună să le oferim copiilor tablete, dar eu dacă aș fi un copil sărac și aș primi o tabletă și n-aș avea încălțăminte pentru fiecare anotimp cred că aș vinde tableta și mi-aș lua de îmbrăcat.

Sunt copii care atunci când plouă nu pot veni la școală pentru că le intră apa în șosete sau iarna vin îmbrăcați cu o geciță de blugi. Deci da, să am tableta și eu să nu am ce să mănânc e ca și cum m-ai trimite acum la NASA pe mine, Andra Cîrșmaru. Mulțumesc, e ocazie nemaipomenită, dar ce să fac acolo pentru că nu știu pe ce buton să apăs. Foarte important în succesul școlar și extra școlar este și inteligența emoțională”, a spus Andra Cîrșmaru.

Întreaga intervenție de la conferință este aici:

Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta


3 comments
  1. Da, domnisoara profesor. Iutubarii si influensarii ne lipseau. Rotita lipsa din mecanism. Ne recomandati pe cineva?
    PS. “Gecita”??

    1. Ca sa predai online trebuie sa ai cu ce, pe ce si sa fii instruit in acest sens la modul serios si de lunga durata. Dumneata activezi intr un ong si ti se pune la dispozitie totul. Doamna, noua ni s a emis obligatia sa facem pregatire 2 saptamani inainte de examene si nu ni s a dat macar o masca. Mai are rost sa adaug ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul anonim: În mod normal, dacă ai luat peste 9,40 la titularizare, n-ar fi trebuit să ai emoții în privința încadrării într-o profesie pe care o practici cu pasiune și devotament

Mâine va avea loc repartizarea candidaților pentru posturile titularizabile (profesori angajați pe perioadă nedeterminată într-o unitate de învățământ). Profesorul anonim este un proiect Edupedu.ro prin care orice cadru didactic poate scrie…
Vezi articolul

Promisiunea pentru sindicatele profesorilor, ca să nu facă grevă generală, încălcată de premierul Ciucă – acordul anunțat că va fi semnat vineri, 4 februarie, inexistent / Niciun lider sindical din preuniversitar nu a ieșit să denunțe păcăleala

Vineri, 4 februarie, ar fi trebuit să se semneze un nou acord între sindicatele din Educație și Guvern, care să prevadă soluții „pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017” și „plata eșalonată…
Vezi articolul
directori de școli, Liceul Jean Monnet Google Earth

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc online în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă, luni la ora 14:00, la Liceul Jean Monnet, de către…
Vezi articolul