Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc online în plină pandemie

14.368 de vizualizări
Foto: Google Earth
Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă, luni la ora 14:00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc online, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.

Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora. Detalii în articol.

Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ, emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

„Ședința va avea loc în data de 13.12.2021, începând cu ora 14.00, la Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, cu sediul în strada Jean Monnet, nr. 2, sector 1, București”, scrie în documentul oficial.

Procedura mai precizează faptul că, pentru această ședință, „comisia municipiului București de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat ia toate măsurile necesare pentru organizarea ședinței cu prezență fizică în condiții optime”.

„Prezența la ședință a candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ este obligatorie”, potrivit documentului.

În paralel, în aceeași zi, Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlar o adresă, obținută de Edupedu.ro, în care arată că aceste ședințe pot fi susținute online, având în vedere contextul epidemiologic.

Foto: Procedura 35.898/10.12.2021 a Ministerului Educației

Candidații care au susținut examen la mai multe școli sau/și pe mai multe posturi și au fost admiși pot fi găsiți în lista cu rezultatele de la proba de interviu, după codurile identice.

Ședința din București, de la Liceul Teoretic Jean Monnet, aduce câteva zeci de candidați într-o școală în care se desfășoară cursuri la ora la care are lor întâlnirea. Regulamentul de organizare și funcționare intern al liceului pentru anul 2021 prevede faptul că după-amiaza învață toate clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Programul elevilor se poate modifica prin decizia Consiliului de Administrație, dacă sunt situații impuse prin ordin de ministru sau hotărâre de Guvern, prevede regulamentul.

Potrivit procedurii privind accesul în unitate al persoanelor străine, cum sunt persoanele care vor ajunge luni la ora 14 în incinta liceului, „se va face doar pe intrarea principală. Toate persoanele din afara unităţii care intra în şcoală vor fi legitimate de personalul de pază – care
înregistrează datele din B.I/C.I în registrul special de intrare-ieşire în/din unitate, ora intrării, motivul vizitei și compartimentul/persoana la care dorește să meargă. B. I / C. I vor ramâne la portar pe întreaga durată a vizitei, urmând să fie recuperate la ieşirea din unitatea şcolară. Personalul de pază răspunde în orice moment de prezenţa oricărei persoane străine în incinta şcolii. Persoanele străine se legitimează în incinta şcolii cu ecusonul „Vizitator””, prevede regulamentul.

Foto: Google Earth – Liceul Jean Monnet


1 comentariu
  1. Din moment ce profesorii sunt zilnic expusi imbolnavirii de la sute de elevi pe zi, e floare la ureche sa fie si in colectiv de profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Inspecțiile școlare, norma profesorilor

OFICIAL Profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021 / Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale pentru profesorii din învățământul de stat, pentru perioada 1 iulie 2017-31 august 2021, a fost publicată în Monitorul Oficial. Profesorii primesc…
Vezi articolul

Tăieri de ore și de norme ale profesorilor în liceele tehnologice, din cauza unei propoziții din structura anului școlar 2019-2020. Sindicatele “Spiru Haret”: Automat vor fi cadre didactice care vor intra în restrângere de activitate

Ordinul prin care ministrul Ecaterina Andronescu a stabilit structura anului școlar 2019-2020 taie dintr-o singură propoziție ore la clasele a XI-a din liceele tehnologice, au semnalat mai mulți profesori prin…
Vezi articolul