Când mergi la medic cu copilul care are o viroză? Recomandările Ministerului Sănătății: Are febră înaltă care nu scade la medicamente, respiră cu dificultate, este astenic, nu poate să înghită

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, o serie de recomandări pentru părinți, în contextul valului de viroze respiratorii din ultima perioadă. Tot în această săptămână, ministerul a anunțat că deschide centre de evaluare în spitale din țară, pentru a evita aglomerația de la camerele de gardă pediatrice.

Ministerul răspunde și la întrebarea „Când trebuie să mergi la medic cu copilul care are o viroză?”, respectiv atunci când are febră înaltă care nu scade la medicamente, respiră cu dificultate, este astenic și starea generală se alterează, nu poate să înghită.

Ministerul menționează că medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copii sub 1 an. „Nu duceți copilul bolnav în colectivitate”, subliniază sursa citată.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version