LISTA 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, deschise în spitale din țară pentru a reduce timpul de așteptare din camerele de urgență, anunță Ministerul Sănătății

3.814 vizualizări
Vaccinare antigripală gratuită, elevi stau acasa
Foto: Pixabay.com
Pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în unitățile de primiri urgențe pediatrice, Ministerul Sănătății anunță că s-au deschis 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Potrivit ordinului de ministru nr. 1.513/2020, se face referire la centrele de depistare a virusului SARS-CoV-2, din cadrul spitalelor. Lista cu cele 59 de centre deschise în țară pentru a consulta și evalua copiii cu simptome de viroză poate fi consultată la finalul articolului.
  • Edupedu.ro a scris că numărul de cazuri de infecții respiratorii acute s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Medicul Sandra Alexiu spune într-un interviu că practic, omenirea a reluat răcelile de sezon după doi ani de pauză. – detalii aici

Ministerul Sănătății anunță într-o informare de presă că au fost înființate 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.

Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. De precizat, ordinul face referire la centrele înființate în pandemie în spitale pentru de depistarea virusului SARS-CoV-2.

“În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate”, menționează informarea de presă a ministerului, fără să precizeze unde în spitale se înființează centrele de evaluare pediatrică.

În București, centrele anunțate sunt la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, Alessandrescu-Rusescu (IOMC) și Victor Gomoiu.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptome severe sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

“Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ”Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Lista centrelor de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii:
Citește și:
Numărul de cazuri de infecții respiratorii acute s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele oficiale. Medicul Sandra Alexiu: Practic, omenirea a reluat răcelile de sezon după doi ani de pauză / Sfaturi pentru profesori și părinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Testele de salivă pentru elevii din școli nu trebuie să fie omologate de Agenția Națională a Medicamentului din România, spune șeful instituției, Robert Ancuceanu: Sunt 160 de teste autorizate deja de Comisia Europeană / Premierul și ministrul Educației susțineau că procedura e blocată la ANM

Agenția Națională a Medicamentului nu are ce să omologheze în privința testelor de salivă care vor fi folosite în școli, omologarea fiind deja făcută de către Comisia Europeană, a explicat…
Vezi articolul

România din ochii copiilor care își văd țara de două ori pe an, de Paște și Crăciun. Mama: Am zis că fetele mele „vor ști să vorbească în română”, când am văzut durerea din ochii mamei că nu le înțelegea

Milioane de români au emigrat în străinătate în ultimii aproape 15 ani, câți s-au scurs de la aderarea României la UE. Astăzi, o generație de copii născuți din părinți români…
Vezi articolul

USR solicită prelungirea termenelor pentru dezbaterea noilor legi ale Educației la Senat, forul decizional pentru aceste proiecte: „O adoptare grăbită a unor proiecte de o asemenea complexitate ar aduce grave servicii educației din România”

USR solicită Biroului permanent al Senatului stabilirea unor „termene rezonabile” pentru „o dezbaterea serioasă” a proiectele legilor Educației, intrate joi dimineață în circuit parlamentar și la Senat, după ce au…
Vezi articolul