Candidații care nu își pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit Ministerului Educației

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

Elevii de clasele a XII-a care nu îți pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Vezi mai jos, în articol, calendarul acestor probe. Amintim că probele de competențe în limba română, de competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională și de competențe digitale (TIC) vor fi echivalate cu mediile obținute în liceu de candidații la BAC 2023, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Liceenii care se află în imposibilitatea de a-și echivala nivelurile de competență din cadrul probelor de evaluare a competentelor lingvistice și digitale vor susține probele în zilele următoare, conform documentului citat mai sus:

„Pentru buna desfășurare a acestor probe, inspectoratele școlare trebuie să activeze în aplicația AUSI, în conformitate cu Procedura de lucru CNEE nr. 421/18.02.2020, pentru utilizarea aplicației AUSI (administrare utilizatori-școli și inspectorate), centrele de examen în care se susțin probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale pentru candidații care sunt în imposibilitatea de a-și echivala nivelurile de competență cu mediile din liceu”, se arată în informarea Ministerului Educației. 

Vezi aici regulile după care probele de competențe de la Bacalaureat 2023 se echivalează cu mediile din liceu de la Limba și literatura română, limbi moderne și Tehnologia Informației și a Comunicării (TIC).

Mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pot fi încheiate până la finalul acestei săptămâni, potrivit unui ordin de ministru care a modificat calendarul anului școlar 2022-2023, publicat luni în Monitorul Oficial.

Înscrierile la BAC 2023 și la Evaluarea Națională 2023 se prelungesc până la data de 16 iunie, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, duminică, după ședința de Guvern.

Calendarul oficial al examenului național de Bacalaureat 2023, Sesiunea iunie – iulie 2023

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BAC 2023 Regulile de echivalare a probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, publicate de Ministerul Educației
Elevii din clasa a VIII-a şi din anii terminali de liceu care nu au două note vor avea o sesiune de examene pentru încheierea mediilor până pe 16 iunie
Exit mobile version