Capacitatea maximă de școlarizare pentru programele universitare poate fi depășită cu maximum 20% pentru a înmatricula studenți refugiați din Ucraina – Sorin Cîmpeanu

Foto: Nikolay Georgiev de la Pixabay

Capacitatea maximă de școlarizare pentru programele de studii universitare va putea fi depășită cum maximum 20% pentru a putea fi înmatriculați studenți refugiați din Ucraina, a declarat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că și la nivelul învățământului preuniversitar măsurile prevăzute pentru creșterea numărului maxim de elevi în clasă, pentru a integra copii din Ucraina, conform unei recente ordonanțe de urgență, detaliile urmează să fie detaliate printr-un ordin de ministru privind constituirea unor comisii de coordonare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu – declarații făcute joi:

O recentă ordonanță de urgență, despre care Edupedu.ro a scris detaliat miercuri, menționează statutul de audienți în unitățile de învățământ românești, statut acordat copiilor de grădiniță și elevilor din Ucraina. Ei vor fi trecuți în cataloage provizorii, iar calitatea de elev va putea fi dobândită după recunoașterea sau echivalarea studiilor.

Edupedu.ro a scris, săptămâna trecută, despre creșterea numărului maxim de elevi într-o clasă, dacă cei înscriși peste limită sunt ucraineni.

Tot săptămâna trecută, ministrul Educației a anunțat că tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultățile din România în orice moment, chiar dacă nu au diplome și acte de studii, un ordin în acest sens fiind publicat în Monitorul Oficial.

Exit mobile version