Ce țări vaccinează elevii de 12-15 ani și care este motivația lor – analiză BBC

Foto: © Geargodz | Dreamstime.com

Țările europene și de pe alte continente aleg măsuri diferite în privința vaccinării împotriva Covid-19 a elevilor cu vârste între 12 și 15 ani, în condițiile în care, în ultimele luni, părerile specialiștilor despre oportunitatea vaccinării acestora au fost împărțite. În România, copiii din această categorie se pot vaccina, dar în general la nivelul întregii populații de copii și adolescenți numărul celor vaccinați rămâne foarte redus, comparativ cu situația din alte țări europene. În Marea Britanie, experții și-au schimbat opinia inițială și recomandă, acum, vaccinarea cu o doză a copiilor de 12-15 ani, ocazie cu care BBC trece în revistă ce întâmplă în Europa, America de Nord și țări asiatice, din acest punct de vedere.

Experții britanici, care inițial spuneau că beneficiile vaccinării minorilor sunt insuficiente pentru a justifica această opțiune, recomandă acum vaccinarea cu o doză a elevilor din categoria de vârstă menționată. Ei apreciază că vaccinarea va ajuta la combaterea răspândirii virusului în școli și va preveni închiderea multor clase, în cazul unui val epidemic puternic în lunile următoare, chiar dacă vaccinul nu este foarte eficient împotriva variantei Delta a virusului.

BBC prezintă abordările diverselor țări, în funcție de propriile contexte epidemiologice, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, în luna mai, vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani:

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version