Centru de competențe pentru un stil de viață sănătos, la Cluj – proiect al Universității Babeș-Bolyai împreună cu Academia Română. Academicianul Nicolae Hâncu și rectorul Daniel David – coordonatori

Foto: Edupedu.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin programul UBBMed, și Academia Română, prin Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, au înființat un „Centru Național de Competențe pentru un Stil de viață Sănătos”, anunță UBB într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, centrul, care va fi coordonat de profesorii Daniel David, rectorul universității clujene, și Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei, va avea un punct de lucru și la București.

Instituția își va concentra activitățile pe cercetare-dezvoltare-inovare și pe educație continuă avansată.

Potrivit comunicatului, primul proiect al Centrului, “deja în fază avansată de formulare și care va fi anunțat în curând”, vizează „Optimizarea multinivelară a sistemului alimentar”, în care sunt folosite componentele de științele nutriției și ale chimiei alimentare din programul UBBMed. O altă inițiativă ține de discuții pentru o Strategie națională asupra unui stil de viață sănătos, cu autoritățile relevante și actorii de specialitate dispuși să contribuie la acest demers.

Coordonatorii, despre noua Centru și temele pentru care va acesta va desfășura cercetări:

Exit mobile version