Cîmpeanu, atac la adresa asociațiilor de părinți și elevi: “Nu am dat dreptul de reprezentare”, ca părinte, unei organizații care “vorbește în numele tuturor părinților din România” / “Un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie autorităților sanitare”

Foto: captură video live - stirileprotv.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a abordat în termeni critici, în conferința de presă susținută vineri dimineață, poziții exprimate pe tema deschiderii școlilor de organizații ale părinților și ale elevilor. Despre organizația “care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin al meu” – aluzie la Federația Asociațiilor de Părinți, el a spus că, în calitate de părinte, nu și-a dat “dreptul de reprezentare” acesteia. Iar despre elevi, care au cerut, prin organizații ale lor, unele criterii pentru redeschiderea școlilor, ministrul a spus: “Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie” autorităților medicale. Deși ministrul a arătat că solicitările elevilor sunt luate în seamă la minister, atât organizațiile părinților, cât și ale elevilor s-au plâns în prealabil de lipsa de consultări cu privire la condițiile de redeschidere a școlilor, după vacanță.

Ministrul Cîmpeanu, în conferința de vineri, despre organizația reprezentativă a părinților:

Ministrul Cîmpeanu, în conferința de vineri, despre solicitările unei organizații a elevilor cu privire la folosirea unui prag de incidență pentru reluarea școlii:

Declarațiile vin în condițiile în care relațiile dintre ministru și Federația Asociațiilor de Părinți au cunoscut recent o tensionare puternică, vizibilă în discursul public. Atât această organizație, cât și Consiliul Național al Elevilor au semnalat, joi, că ministerul nu a consultat deloc partenerii sociali în deciziile privind reluarea școlii după actuala vacanță.

În comunicatul său de joi, Federația părinților s-a declarat, între altele, “consternată” de atitudinea și deciziile ministrului, căruia îi atrage atenția că politicile și proiectele “se elaborează în cadrul grupurilor de lucru, nu în studiourile TV”. Iar comunicatul menționează, la adresa ministrului: “Sunteți unicul ministru al educației care a spus răspicat că nu aveți nevoie să vă consultați cu părinții și elevii deși Legea educației naționale prevede, imperativ, obligativitatea dialogului social”.

La rândul său, Consiliul Național al Elevilor a atras la rândul său atenția lipsei unui dialog între minister și părțile interesate.

Exit mobile version