Cîmpeanu, atac la adresa asociațiilor de părinți și elevi: “Nu am dat dreptul de reprezentare”, ca părinte, unei organizații care “vorbește în numele tuturor părinților din România” / “Un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie autorităților sanitare”

14.787 de vizualizări
Foto: captură video live – stirileprotv.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a abordat în termeni critici, în conferința de presă susținută vineri dimineață, poziții exprimate pe tema deschiderii școlilor de organizații ale părinților și ale elevilor. Despre organizația “care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin al meu” – aluzie la Federația Asociațiilor de Părinți, el a spus că, în calitate de părinte, nu și-a dat “dreptul de reprezentare” acesteia. Iar despre elevi, care au cerut, prin organizații ale lor, unele criterii pentru redeschiderea școlilor, ministrul a spus: “Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie” autorităților medicale. Deși ministrul a arătat că solicitările elevilor sunt luate în seamă la minister, atât organizațiile părinților, cât și ale elevilor s-au plâns în prealabil de lipsa de consultări cu privire la condițiile de redeschidere a școlilor, după vacanță.

Ministrul Cîmpeanu, în conferința de vineri, despre organizația reprezentativă a părinților:

  • “Îmi este greu să mă pronunț în numele părinților. Știu că există o singură organizație care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin în numele meu, pentru că și eu sunt părinte și nu mi-am dat dreptul de reprezentare unei singure organizații. Deci nu o să mă exprim în numele părinților. Dar pot să vă spun că sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. (…)”

Ministrul Cîmpeanu, în conferința de vineri, despre solicitările unei organizații a elevilor cu privire la folosirea unui prag de incidență pentru reluarea școlii:

  • “Am avut discuții și suntem atenți la toate punctele de vedere. Au fost luate în considerare toate aceste propuneri, toate aceste ipoteze de lucru. A fi luate în considerare nu înseamnă a căpăta automat valoare de decizie. Întotdeauna voi fi și vom fi atenți la punctul de vedere al elevilor, întotdeauna le vom spune elevilor să fie concentrați pe pregătirea lor, pentru că educația va fi șansa lor în viață, este singurul lucru pe care nimeni nu li-l va putea lua vreodată. E bine să fie atenți pe școală, pe pregătirea lor, pentru ei și nu e bine să se substituie autorităților sanitare, pentru că nici Ministerul Educației nu se substituie autorităților sanitare pentru a lua astfel de decizii. Dacă se poate să nu se substituie nici profesorilor, atunci este cu atât mai bine și școala va merge bine.
  • [Pregătindu-se să plece, se oprește pentru a mai adăuga ceva]: Avem profesori cu 30 de ani vechime. Toți profesorii de aici cred că nu putem pune semnul egal între judecata unui elev care nu și-a dat încă Bacalaureatul și pregătirea unui profesor. (…) Experiență mai mare decât experiența mea, eu nu îndrăznesc să mă substitui experienței acestor colegi. Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie. Oricum luăm în considerare toate punctele de vedere.”

Declarațiile vin în condițiile în care relațiile dintre ministru și Federația Asociațiilor de Părinți au cunoscut recent o tensionare puternică, vizibilă în discursul public. Atât această organizație, cât și Consiliul Național al Elevilor au semnalat, joi, că ministerul nu a consultat deloc partenerii sociali în deciziile privind reluarea școlii după actuala vacanță.

În comunicatul său de joi, Federația părinților s-a declarat, între altele, “consternată” de atitudinea și deciziile ministrului, căruia îi atrage atenția că politicile și proiectele “se elaborează în cadrul grupurilor de lucru, nu în studiourile TV”. Iar comunicatul menționează, la adresa ministrului: “Sunteți unicul ministru al educației care a spus răspicat că nu aveți nevoie să vă consultați cu părinții și elevii deși Legea educației naționale prevede, imperativ, obligativitatea dialogului social”.

La rândul său, Consiliul Național al Elevilor a atras la rândul său atenția lipsei unui dialog între minister și părțile interesate.

  • Ambele organizații au cerut folosirea ratei de incidență – cu un prag de 6 la 1000 – pentru deciziile privind funcționarea școlii față în față / online vezi aici și aici.

17 comments
  1. Au scazut putin infectarile fiind vacanta..vor creste din nou deschizand scolile. Nu ar trebui o perioada de on-line,pana se stabilizeaza aceasta situatie? Sa scada incidenta sub 6 si se deschid scolile fizic. In toate tarile se lucreaza si on-line si nu sunt in scenariul rosu ca tara noastra. Ce vrea? Sa ne omoare pe toti? Chiar vaccinati sau trecuti prin boala?
    Sa isi dea demisia! Urgent!

  2. M-am saturat de atitudinea “Nu esti profesor, esti doar parinte, nu contezi. Nu conteaza ce pregatire ai, poti fi si academician! Noi facem tot ce stim noi.”

    Daca nu ar fi fost atitudinea asta retrograda din partea celor din sistemul romanesc de invatamant, poate ar fi ramas mai multi copii sa studieze in tara.

  3. Comunist și un dictator fără suflet, mi e scârbă de asemenea specimen fără minte, arogant și îngâmfat.
    Sictir animalule.

  4. Dar cand ziceati ca fac parintii diverse presiuni, atunci cine isi daduse dreptul de reprezentare? Sau dreptul asta e doar cand va convine? Halal atitudine! Nici elevii, nici parintii lor si nici cadrele didactice nu sunt in armata sa stea cu ranita si bocancii langa pat si sa sara la ordin, cand va vin ideile astea! Pe noi ne-a consultat cineva cand ati decis vacanta in actombrie si scurtarea vacantei de iarna???

  5. Nu înțeleg de ce se propune în continuare menținerea acestui individ în fruntea Ministerului Educației.
    Cei care fac asta nu au realizat ca în cea mai mare parte creșterea infectarilor în fiecare val și mai ales în valul 4 “se datorează” masurilor aberante și caposeniei acestui personaj care a deschis școlile total aiurea fără sa tina cont de ISP, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, ASOCIAȚIILE DE PĂRINȚI, ELEVI ETC.
    SA-ȘI ASUME ȘI SA PLĂTEASCĂ PENTRU TOȚI CEI CARE AU SUFERIT DIN ACEASTA CAUZA!
    Exista foarte mulți romani demni de a conduce aceasta instituție.

  6. Dictator fara empatie si cu sufletul împietrit trimite elevii din București si Ilfov la incidenta imbolnavirilor inca foarte mare,in autobuze aglomerate si in clase arhipline.
    Iar pe profesori ii trimite in scoli sa tina ore online in clase goale si ore hibrid in restul claselor.
    Sadism.

    1. I se dă prea mare importanta acestui ministru demis de Parlament laolaltă cu toată ceata lui Papuc…. Nu-și dorește decât sa pună presiune pe profesori, după ce le-a refuzat acestora creșterea salarială și i-a amăgit cu plata orelor remediale (nici acum achitate!). După ce va pleca la ale lui, nu-l va regreta decât Bogdan Chirieac de la România TV….

  7. Cat tupeu pe acest ……Se crede nu stiu cine,dar numai prostii viseaza si scoate mizerii pe gura.Ce monstru!
    Problema e ca el ia decizii pentru elevi dar elevii nu si pot spune punctul de vedere si nu trebuie luati in seamă pentru ca ei sunt prea mici si trebuie sa indure decizii idioate luate de un om vai de capul lui.DEMISIA Câmpeanu,ca ne am saturat de ideile tale.Ce legatura au copiii care au bacul luat?Ca ei au terminat.Si daca si ar spune punctul de vedere tot nu ai accepta.Spune pe scurt monstrule care esti,ca nu vrei pareri din partea nimănui,ca faci ce vrei si atunci vom veni peste tine sa te dam jos.Oricum o sa ti iei zborul,stai calm.)))
    Si cand am auzit ca nici părinții nu au dreptul, atunci cine ma,cine sa si spună punctul de vedere si sa ofere solutii daca tu nu esti in stare?Nu aceste grupuri ale elevilor si părinților?Ca tu nici de sfaturile specialiștilor nu asculți,ma gândesc ca poate ii iei in seama pe cei ce sunt acolo in scoala pentru 4-7 ore pe zi si pe parintii lor,dar nici atat.E clar ca esti dus nene,sa ti faci un control LA CAP!!!!!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡

    Ma bucur ca există acest site,aici putem discuta.

  8. Dar dvs cum ati putut lua decizia in locul nostru, parintii copiilor
    Ne trimiteti catre macel, cu mainile goale
    Sunteti vinovat de imbolnavirile copiilor, parintilor si bunicilor, ca sa nu spun de cel al deceselor

  9. Stimați tovarăși, adunăturile de propagandă, ex. asociația părinților din scoală, comitetul părinților din clasă/scoală au doar rolul de manipulare, în interesul haitelor politice vremelnice. Interesul copilului meu este apărat doar de către mine; motiv pentru care le-am dat peste rât celor care îmi impuneau hotărâri de gașcă; chiar și acelea privind contribuții pentru doamna. De ce trebuie ca mulțumirile să fie materiale?!
    Oțărârea ministrului este prezentă tocmai pentru că el știe cel mai bine cum anume sunt construite și organizate asociațiile reprezentanților… să trăiți! … am înțeles! statul mafiot nu are nevoie decât de pupători.

  10. Cred ca ministrul Câmpeanu uita cine alege partidele pentru guvernare. Fix acele persoane despre care vorbește. Fara părinții și tinerii care merg la vot, el nu ar fi ajuns în rolul de ministru. Rolul guvernanților este sa se asigure ca interesele cetățenilor care i-au ales sunt respectate. Interesele noastre sunt sa fim sănătoși și sa trecem cu bine prin aceasta pandemie. Copiii noștri sa apuce ziua în care sa ia Bacalaureatul. Ministrul Câmpeanu nu este profesor și nici doctor. Este specialist în îmbunătățiri funciare. Meseria lui este sa supravegheze execuția lucrărilor de îmbunătățiri funciare. Sa supravegheze construcții. Nu a urmat o facultate de pedagogie sau o facultate de medicina. Nu este profesor sau doctor. Este un rector politizat, pus în funcție de PSD. Nici eu nu mi-am dat dreptul de reprezentare, dar privind situația din țara este de bun simt sa fiu de acord cu organizațiile pe care le critica.

  11. Din punctul meu de vedere Presedintele FNAP si ceilalti trebuie sa fie profesori, cu DEF-ul luat, titularizare luata. Eu nu cred ca au fost vreodata profesori nu inteleg de ce se tot pronunta si de ce sunt luati in considerare. Pai Dnul Cristache Iulian d abia a terminat facultatea, a si mai este ceva Presedintele Asociatiilor de Elevi. Pai tu cum te cheama terminasi liceul? Ai trecut clasa sa vezi daca intri la bacalaureat? Ce e cu valva asta, daca institutiile competente decid ceva voi de ce va bagati si sunteti Gigi contra? Duceti-va intai si invatati, deveniti profesori, dati DEF-ul si Titularizare si vedem dupa aceea. Pricepeti sau va traduc in limba maghiara mesajul?

    1. ??? Adică cei care nu sunt profesori sunt mai puțin părinți ? Părinții indiferent de profesie doresc binele copiilor . Cu tot respectul dacă trebuie sa pun in balanța sănătatea si educația nici nu trebuie sa ma gândesc ce aleg. Va spune un părinte al cărui copil a experimentat siguranța sanitara din scoala . Ne-am saturat sa intram in panica la primul strănut .

  12. , Dictatura camuflată”
    Decizii luate in organisme pseudolegale gen CNSU.

    Acum asociațiile de parinti si Consiliul elevilor nu mai sunt bune, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planul managerial al școlilor să fie revizuit, transmite Ministerul Educației, după adoptarea Strategiei de educație pentru schimbări climatice / Unitățile de învățământ trebuie să-și reducă amprenta de carbon cu 50% – document

Școlile trebuie să își revizuiască planul managerial și să dezvolte un plan de mentenanță sustenabilă, după cum a transmis Ministerul Educației către inspectoratele școlare. În documentul citat arată că planul…
Vezi articolul

Numărul locurilor în școlile de Poliție se dublează pentru acest an, la cererea MAI, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Educației / Se va organiza școlarizarea în regim „suveică”

Dublarea numărului de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, asta prevede un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației la finalul…
Vezi articolul

Admiterea la liceu „prin alunecare”, în școli în care elevii au ajuns în urma repartizării, nu a dorinței lor, plus pregătirea pentru meserii vechi – indicate de Măriuca Talpeș, de la Coaliția pentru Dezvoltarea României, drept cauze pentru care „condamnăm o jumătate de generație să fie șomeră în viitor” / 52% intră la liceu sub nota 6, considerat pragul nivelului 2 din PISA, al analfabetismului funcțional – analiză

Cifrele pe anul trecut, prezentate de Măriuca Talpeș, arată că 52% dintre elevii absolvenți de clasa a VIII-a intră cu media minimă admisă, de 6. Aceștia ajung în învățământul tehnologic…
Vezi articolul