Cîmpeanu, întrebat despre relația cu Vlad Voiculescu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie

Foto: Agerpres/Radu Tuta

Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie, a declarat Sorin Cîmpeanu marți, la Antena 3. Acesta a fost răspunsul, la insistențele moderatorului, privind relația pe care o are cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Reamintim că marți ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea structurii anului școlar, prelungirea anului școlar pentru elevi până pe 2 iulie, modificarea calendarului Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a și modificarea calendarului Admiterii la liceu.

Redăm replicile din emisiune:

Moderator:Ce relație mai aveți în momentul de față cu ministrul sănătății, domnul Voiculescu?

Sorin Cîmpeanu: Am discutat și astăzi, și ieri, și alaltăieri… discutăm.

Moderator: Nu v-am întrebat dacă ați discutat, ci v-am întrebat dacă aveți o relație productivă? În momentul de față ministerul dumneavoastră nu are încotro, trebuie să lucreze cu Ministerul Sănătății…

Sorin Cîmpeanu: Avem argumente pro, avem argumente contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare. Poate să fie și o diferență stilistică, eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche. Atunci când stabilim un lucru știu că l-am stabilit și mă aștept să se respecte ceea ce stabilim. Dar, repet, discuțiile sunt responsabile, cu argumente pro și contra. Înțeleg foarte bine și motivele de securitate sanitară.

Moderator: Vă pune piedici?

Sorin Cîmpeanu: Nu, nu pot să spun asta.

Moderator: Dar aveți sentimentul că ministerul dumneavoastră vrea să țină școlile deschise, vreți să găsiți formule cu testele? În momentul în care cereți anumite soluții cum este această testare, care a fost de exemplu răspunsul privind testarea copiilor în școli?

Sorin Cîmpeanu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă, așa cum o defineam în urmă cu două-trei luni, între dreptul la educație și dreptul la sănătate, între articolul 32 și articolul 34 din Constituție, riscă să se transforme dintr-o fâșie îngustă într-o adevărată falie și asta mi se pare, într-adevăr, îngrijorător. Acesta este sentimentul pe care îl am.”

Cîmpeanu a explicat, tot marți seara, că dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor. Oficialul a dat exemplu București – școlile s-ar fi închis de mâine dacă nu ar fi acceptat această variantă, a spus acesta.

Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Foto: Agerpres/Radu Tuta

Exit mobile version