Cîmpeanu, întrebat despre relația cu Vlad Voiculescu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie

1.093 de vizualizări
Foto: Agerpres/Radu Tuta
Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie, a declarat Sorin Cîmpeanu marți, la Antena 3. Acesta a fost răspunsul, la insistențele moderatorului, privind relația pe care o are cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Reamintim că marți ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea structurii anului școlar, prelungirea anului școlar pentru elevi până pe 2 iulie, modificarea calendarului Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a și modificarea calendarului Admiterii la liceu.

Redăm replicile din emisiune:

Moderator:Ce relație mai aveți în momentul de față cu ministrul sănătății, domnul Voiculescu?

Sorin Cîmpeanu: Am discutat și astăzi, și ieri, și alaltăieri… discutăm.

Moderator: Nu v-am întrebat dacă ați discutat, ci v-am întrebat dacă aveți o relație productivă? În momentul de față ministerul dumneavoastră nu are încotro, trebuie să lucreze cu Ministerul Sănătății…

Sorin Cîmpeanu: Avem argumente pro, avem argumente contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare. Poate să fie și o diferență stilistică, eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche. Atunci când stabilim un lucru știu că l-am stabilit și mă aștept să se respecte ceea ce stabilim. Dar, repet, discuțiile sunt responsabile, cu argumente pro și contra. Înțeleg foarte bine și motivele de securitate sanitară.

Moderator: Vă pune piedici?

Sorin Cîmpeanu: Nu, nu pot să spun asta.

Moderator: Dar aveți sentimentul că ministerul dumneavoastră vrea să țină școlile deschise, vreți să găsiți formule cu testele? În momentul în care cereți anumite soluții cum este această testare, care a fost de exemplu răspunsul privind testarea copiilor în școli?

Sorin Cîmpeanu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă, așa cum o defineam în urmă cu două-trei luni, între dreptul la educație și dreptul la sănătate, între articolul 32 și articolul 34 din Constituție, riscă să se transforme dintr-o fâșie îngustă într-o adevărată falie și asta mi se pare, într-adevăr, îngrijorător. Acesta este sentimentul pe care îl am.”

Cîmpeanu a explicat, tot marți seara, că dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor. Oficialul a dat exemplu București – școlile s-ar fi închis de mâine dacă nu ar fi acceptat această variantă, a spus acesta.

Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Foto: Agerpres/Radu Tuta


2 comments
  1. Ce faci cu educatia daca esti bolnav?
    Scolile trebuiau sa treca la sistemul online si sa nu se modifice structura anului scolar.
    Dar Campeanu e incapatanat si vrea neaparat scoala cu prezenta fizica, chiar daca e sa calce pe cadavre.

    1. Stai acasă. Ai nota 0 barat. Școală online generează boli psihice, emoționale, obezitate, ii face antisociali pe copii, le scade drastic interesul pt învățătură. Se vede ca nu ai copii. Iar dacă ai, rezulta ca ești un iresponsabil de părinte, întrucât nu vede ce rău face propriului copil, Dorin școală online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scriitoarea Ioana Pârvulescu: Literatura îi modelează pe copii, le formează calitățile de mici, le deschide gustul pentru lume / Pe lângă literatura universală, importante sunt și cărțile de literatură română, ca să te ancoreze în spațiu, să nu fii ca o frunză în vânt

Literatura îi modelează pe copii, îi așază pe făgașul vieții și le formează calitățile de mici, spune scriitoarea Ioana Pârvulescu într-o intervenție la Radio România Cultural (RRC). Să citească „îi…
Vezi articolul
Calendar Bacalaureat 2020

Studenții și profesorii Universității Politehnica din București vor avea acces la o platformă online cu reduceri de până la 50%: „Sperăm ca prin reducerea cheltuielilor studenţilor să scădem nivelul abandonului universitar”, spune rectorul Mihnea Costoiu

Universitatea Politehnica din Bucureşti le oferă începând din acest an universitar studenţilor, precum şi angajaţilor o gamă amplă de beneficii şi oferte speciale, la care vor avea acces printr-o platformă…
Vezi articolul