Cîțu, despre redeschiderea școlilor: Încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare – 193.573, din care 117.245 sunt programați pentru vaccinare și 27.033 s-au vaccinat deja

Foto: gov.ro

Încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare, susține premierul Florin Cîțu într-un mesaj publicat pe Facebook. Șeful Executivului prezintă cea mai recentă statistică potrivit căreia 193.573 de angajați din Educație sunt dispuși să se vaccineze, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare și 27.033 s-au vaccinat deja.

“Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală. Vestea bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică.

Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ.

Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja”, a spus Florin Cîțu.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul oficial marți la ora 17:00: Am decis redeschiderea școlilor începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. În scenariul roșu, merg fizic doar copiii la gradiniță si clasele I-IV.

Potrivit datelor de la acest moment, în București merg fizic la școală, de luni 8 februarie, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele Pregătitoare-IV, a VIII-a și a XII-a.

Școlile sunt închise din 9 noiembrie 2020, iar cursurile au fost organizate 100% online în ultimele două luni.

Foto: gov.ro

Exit mobile version