Cîțu, despre redeschiderea școlilor: Încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare – 193.573, din care 117.245 sunt programați pentru vaccinare și 27.033 s-au vaccinat deja

4.297 de vizualizări
Foto: gov.ro
Încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare, susține premierul Florin Cîțu într-un mesaj publicat pe Facebook. Șeful Executivului prezintă cea mai recentă statistică potrivit căreia 193.573 de angajați din Educație sunt dispuși să se vaccineze, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare și 27.033 s-au vaccinat deja.

“Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală. Vestea bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică.

Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ.

Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja”, a spus Florin Cîțu.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul oficial marți la ora 17:00: Am decis redeschiderea școlilor începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. În scenariul roșu, merg fizic doar copiii la gradiniță si clasele I-IV.

Potrivit datelor de la acest moment, în București merg fizic la școală, de luni 8 februarie, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele Pregătitoare-IV, a VIII-a și a XII-a.

Școlile sunt închise din 9 noiembrie 2020, iar cursurile au fost organizate 100% online în ultimele două luni.

Foto: gov.ro


4 comments
  1. După ce că nu ne-au asigurat vaccinarea înainte de a ne trimite la activitatea face-to-face, cu sala de clasa plină-ochi cu elevi, ne mai și impun tipul de vaccin. Frumos!!! Iar sindicatele…

  2. Dar la părinții care nu se pot vaccina încă, se gândește cineva? Copilul poate aduce virusul de la scoala si sa-l transmită părinților. Dacă rămâne orfan copilul, îl creste dl. Campeanu?
    Ar trebui ca fiecare părinte să decidă dacă își trimite copilul la scoala sau daca rămâne online!

  3. Am fost prima care s-a înscris (și i-am înscris și pe colegi în platformă), imediat ce a funcționat. (Pentru că o vreme… nu a funcționat.)

    Ne-am trezit programați la jumătatea lui februarie, pentru că în județ nu mai erau locuri disponibile. (Nu în localitate, în județ). La începutul lui februarie, d-l Gheorghiță ne-a anunțat public că suntem amânați toți cei programați cu 10 zile, pentru că unora (cam 35 de mii de persoane) li s-a administrat prima doză de vaccin fără programare, pentru că, vorba vine, erau ”la ușa spitalului / centrului” și doar nu era să arunce dozele, dacă oamenii au venit. Pentru aceștia trebuia programat, bineînțeles, rapelul. Deci noi să stăm mai la urmă.

    Apoi cei de la Pfizer au redus cantitatea de vaccinuri livrate, în consecință s-a schimbat iar metodologia, și au intrat în față bolnavii cronici și cei peste 65 de ani. Ne-a fost transmis public că suntem amânați cu încă 7 zile.

    A doua zi, ni s-a transmis public că nu mai suntem așa de prioritari, și că vom fi vaccinați când sosesc vaccinurile AstraZeneca, undeva, după 1 martie.

    În județul meu nu mai există locuri libere pentru programare până pe 25 martie. toate sunt ocupate (sau blocate, nu-mi pot da seama). Calendarul (pe platforma unde este înregistrată școala ca unitate cu PJ) se întinde doar până la data respectivă.

    1. Am fost dornică să mă vaccinez cu un vaccin Pfizer, despre care știu suficiente – eficiență, reacții adverse, testarea pe grupurile de voluntari, perioada recomandată de rapel, etc. NU sunt la fel de dornică să mă vaccinez cu un vaccin AstraZeneca, despre care nici producătorii nu sunt siguri, dincolo de PR-ul bombastic, exact cât de eficient este, pe ce grupe de vârstă, etc. Singurele avantaje par să fie prețul mic și temperatura ceva mai ridicată de păstrare. Dar eficiența e de 70% și poate, poate, se dobândește la vreo trei luni de la vaccinarea cu prima doză. La toamnă.

    Efficacy of 95% was reported for the two messenger RNA based vaccines from Moderna and Pfizer. For the AstraZeneca vaccine, an average of about 70% efficacy in the pooled analysis from the UK and Brazil was reported. For the Sputnik V vaccine, it was around 85%.

    2. Nu putem alege vaccinul. Te duci la centru, ei te vaccinează cu ce le-a furnizat distribuitorul (guvernul). Adică, pentru salariații din învățământ, în proporție covârșitoare, va fi vaccinul AZ.

    3. În aceste condiții, aștept să apară vaccinul Pfizer pe piața liberă (peste un an sau când se va întâmpla) și mi-l voi plăti singură.

    Atât.[comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  4. Mai precis 1500 de profesori din preuniversitar au primit si rapelul.
    Din 160.000 care vor sa se vaccineze.

    Restul e doar…..PR de calitate proastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like